Άσκηση στα «Οικόπεδα» με την παρουσία και Ελληνικών Μαχητικών τελικά !!

Στρατιωτική Άσκηση στα νερά της Κύπρου ,απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις  με την παρουσία και Ελληνικών Μαχητικών σχεδιάζεται και θα εκτελεστεί το επόμενο διάστημα  στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ θα παραμείνει και  η Γαλλική φρεγάτα στην περιοχή

Εξίσου σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η Γαλλία θα διατηρήσει ναυτική παρουσία στην περιοχή και ειδικότερα στο οικόπεδο 7.

Επιπρόσθετα, η Ιταλία –της οποίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι προθέσεις είχαν αμφισβητηθεί– θα δώσει κι αυτή το «παρών» της σε στρατιωτική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή Κύπρου και Γαλλίας.

Πέραν αυτών, θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και κοινή άσκηση Κύπρου και Ελλάδας. Μια άσκηση που δίνει απάντηση και σε πρόσφατη κριτική για την μη παρουσία των Ελληνικών Μαχητικών στην Παρέλαση της Ανεξαρτησίας της Κύπρου  ,αφού τελικά θα δώσουν και το «δικό  τους παρών»   τα ελληνικά μαχητικά.

Η μη παρουσία των Ελληνικών μαχητικών σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως απο τους Κυπρίους και ειδικά απο τους Βετεράνους της Κύπρου που έσπευσαν να χαιρετίσουν τον τ.ΥΠΑΜ Πάνο Καμμένο που εμφανίστηκε απο το πουθενά στην Παρέλαση της Κύπρου  !

Βετεράνος της ΕΟΚΑ πάντως  σχολίασε όταν κάποιοι είπαν οτι επί  Υπουργίας Καμμένου  τα  Ελληνικά Μαχητικά αυλάκωνα τον Ουρανό της Κύπρου : «Άλλο το  πουλί του ναύτη και άλλο του Καντηλανάφτη» …Άδικο λέτε να είχε ;