Πάνω από 1,6 δις ευρώ για την Ελλάδα μέχρι το 2020..

Περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για τη διαχείριση της μετανάστευσης, της ανθρωπιστικής κατάστασης και των εξωτερικών συνόρων για την περίοδο 2014-2020, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα σε συνέντευξή του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Χαρακτηρίζοντας την βοήθεια αυτή σημαντική, ο Έλληνας Επίτροπος, σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο η Επιτροπή βοηθά τη χώρα να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μεταναστευτικές ροές.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση για το ποσό που έχει διατεθεί στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει στην διάθεση της Ελλάδας σημαντική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης οικονομικής έκτακτης ενίσχυσης, προς ενίσχυση των προσπαθειών των Ελληνικών αρχών να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις μεταναστευτικές ροές και να αντιμετωπίσουν τις μεταναστευτικές προκλήσεις.

Σήμερα για παράδειγμα παρείχαμε στην Ελλάδα 24.1 εκατομμύρια ευρώ στον Διεθνή Οργανισμό για την Μετανάστευση για να υποστηρίξουμε την διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα.