Χάος στη Συρία από την τουρκική εισβολή (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στα βόρεια τμήματα της Συρίας. Πληροφορίες για αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε περιοχές κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Το γαλλικό πρακτορείο AFP κάνει λόγο για «τραυματίες αμάχους» και «θύματα» στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο οι βομβαρδισμοί κρουδικών στόχων στη Συρία έχει θύματα πολίτες. Ο SDF κάνει λόγο για «ισχυρούς βομβαρδισμούς από τουρκικά μαχητικά κατά στρατιωτικών θέσεων και χωριών» στις περιοχές Ρας αλ Αΐν, Ταλ Αμπιάντ, Καμισλί και Αΐν Ίσα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν θύματα μεταξύ των πολιτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Φλέγεται» η Συρία μετά την άμεση εφαρμογή του σχεδίου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τουρκικά μαχητικά έχουν ήδη βομβαρδίσει τη βορειοανατολική Συρία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Τουρκικά μαχητικά πλήττουν στρατιωτικές θέσεις και κατοικημένες περιοχές στο Τελ Αμπιάντ, το Ρας αλ Άιν, το Καμισλί και το Άιν Ίσα.  Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, η Tουρκία ενημέρωσε τη Συρία για τη στρατιωτική της επιχείρηση μέσω διακοίνωσης που εστάλη στο συριακό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Όλμοι έπληξαν την τουρκική πόλη Ceylanpinar, στα σύνορα με τη Συρία, όπως μετάδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NTV. Δεν υπάρχουν τραυματίες.