Χουριέτ: Όλα θα τεθούν στο τραπέζι …Τι να εννοεί ο Τούρκος & εκτιμά θετικά την Αποχώρηση του Καμμένου απο το Άμυνας;

Το δημοσίευμα της Χουριέτ υπογραμμίζεται ότι παρότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές το τελευταίο διάστημα, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας ουδέποτε διεκόπηκαν.

Όσον αφορά τη χρονική συγκυρία αυτού του ταξιδιού, η Hurriyet παρατηρεί ότι επέρχεται λίγες ημέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την «αποχώρηση του ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου», εξέλιξη η οποία αποτιμάται ως θετική για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Κάνοντας ειδική μνεία στην ατζέντα των επαφών Τσίπρα — Ερντογάν, η τουρκική εφημερίδα παραπέμπει στα προβλήματα που συνδέονται με τη θάλασσα του Αιγαίου, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην πρόσκληση του Τούρκου υπουργού Άμυνας στον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης.

«Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις της πρόθεσης της Τουρκίας για επανεξέταση των άλυτων προβλημάτων με την Ελλάδα ως προς το Αιγαίο» εκτιμάει ο αρθρογράφος.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί τόσο το Κυπριακό, όσο και το ζήτημα των υδρογονανθράκων, όπως επίσης και το αίτημα έκδοσης των «8» Τούρκων αξιωματικών.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Άγκυρα ήταν απολύτως σίγουρη ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε σκληρά προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση και να εκδοθούν στην Τουρκία».

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η Hurriyet, «η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, ως γεγονός και μόνο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θετική εξέλιξη, με στόχο έναν βιώσιμο διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών».

Σχόλιο: H Παναγιά να βάλει το χέρι της  …Αν όλα αυτά που επικαλείται ο αρθρογράφος της Χουριέτ θα τεθούν στο τραπέζι και εμείς ήδη έχουμε αποδεχθεί να τα συζητήσουμε !!

  • Milisios Ellinas

    Πάμε για δεύτερο Νόμπελ;