Δελτίο τύπου της «AMS AERO» για την ..Συντήρηση των Α/Φ C-130 της ΠΑ

Η εταιρεία AMS AERO αισθάνεται υποχρεωμένη να απαντήσει στην ανοίκεια επίθεση που δέχεται από  μερίδα του Τύπου που αναπαράγει ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με το ζήτημα της συντηρήσεως και  επαναφοράς σε πτητική κατάσταση των μεταφορικών αεροπλάνων C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, που στηρίχθηκαν σε ανακοίνωση μικρής ομάδας εργαζομένων της  ΕΑΒ, οι οποίοι δεν εμπλέκονται στο πρόγραμμα συντηρήσεως των C-130, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Κάθε σύγκριση της περιπτώσεως των C-130 με την κατάσταση του ΟΣΕ είναι ατυχής και αποκαλύπτει την άγνοια του αντικειμένου όσων κάνουν τέτοιους παραλληλισμούς.

2. Η AMS AERO διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες πιστοποιήσεις για συντήρηση αεροσκαφών, των συσκευών τους και παρελκομένων.

Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός περί του αντιθέτου, είναι ψευδής. Οι σχετικές πιστοποιήσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας www.amsaero.eu.

3. Όλα τα ερωτήματα που τίθενται εκ νέου σχετικά με την εταιρεία μας, έχουν απαντηθεί σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και τον Υπουργό Οικονομικών.

4. Οι ενδεχόμενες αγορές νέων ή μεταχειρισμένων μεταφορικών αεροσκαφών δεν αναιρούν την ανάγκη συντηρήσεως των υπαρχόντων. Η επαναφορά σε πτητική κατάσταση των υπαρχόντων αεροσκαφών είναι ο ταχύτερος τρόπος για επανάκτηση μεταφορικής ικανότητας από την Πολεμική Αεροπορία.

5. Το έργο εκτελείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και όποιες αποκλίσεις υπάρχουν οφείλονται σε καθυστέρηση παραλαβής ανταλλακτικών, για την οποία η εταιρεία μας δεν ευθύνεται.

6. Εναντίον των προσώπων που έχουν προβεί σε ψευδείς ισχυρισμούς εις βάρος της εταιρείας μας για το συγκεκριμένο αντικείμενο, έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη.

7. Οι επιθέσεις εναντίον μας, στρέφονται κατ’ ουσίαν κατά της επανακτήσεως της μεταφορικής ικανότητας από την Πολεμική μας Αεροπορία.

8. Διερωτώμεθα ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η προσπάθεια αυτή. Ποιοι, δηλαδή, μπορεί να θέλουν να παραμένουν καθηλωμένα τα ελληνικά C-130;

Η εταιρεία μας, έχοντας πολυετή και επιτυχημένη παρουσία στον αεροπορικό χώρο, με έδρα  συντήρησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, με συμβόλαια εκτέλεσης έργων με τις μεγαλύτερες  εταιρείες της Ευρώπης, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της προκειμένου να προστατευθεί  από αήθεις επιθέσεις και ανυπόστατους ισχυρισμούς που δημιουργούν όμως εντυπώσεις, στους μη  έχοντες άμεση γνώση της καταστάσεως.

  • Luis Andreucci

    Θα μπορούσε ο εκπρόσωπος της AMS, να μας ενημερώσει αν ειναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού και αν ειναι πιστοποιημένη κατά ΕΚΒΑ, για να μπορούν να αναλαμβάνουν έργα που έχουν βαθμό ασφαλείας, από το ΥΠΕΘΑ.