Δεν έπιασαν το ίχνος του (SA-5) τα Βρετανικά RADAR στο Ακρωτήρι;

Σιγήν ιχθύος τηρούν οι Βρετανικές Βάσεις ως προς αν τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησής τους στο Τρόοδος εντόπισαν τον πύραυλο S-200 που εκτοξεύτηκε ελάχιστα λεπτά μετά τις 1.00 τα μεσάνυκτα της Δευτέρας και κατέπεσε στην πλαγιά του Πενταδακτύλου μεταξύ των χωριών Βουνό και Κουτσοβέντης.

Η πορεία του πυραύλου, με βάση τα πιθανότερα σενάρια για τη βάση εκτόξευσής του, πέρασε πάνω από τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας πριν καταλήξει στο σημείο συντριβής και έκρηξής του.

Την ίδια ώρα, να σημειωθεί ότι, πέραν του ότι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα στην Κύπρο, αποφεύχθηκε και μεγάλη τραγωδία από ενδεχόμενη σύγκρουση του πυραύλου με κάποιο από τα πολλά αεροπλάνα που πετούσαν εκείνη την ώρα στο Fir Λευκωσίας μεταξύ των ακτών της Συρίας και Λιβάνου και του σημείου που κατέπεσε ο πύραυλος.

Μεταξύ άλλων εκείνη την ώρα -μεταξύ 1.00 και 1.10 τα ξημερώματα Δευτέρας- πετούσαν στην περιοχή τουλάχιστον πέντε τουρκικά αεροπλάνα σε υπερπτήσεις και ακόμα δύο βρίσκονταν σε διαδικασία προσέγγισης και προσγείωσης στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, σχετικά κοντά στην περιοχή που έπεσε ο πύραυλος.

Σχόλιο:Να επισημάνουμε οτι ο συγκεκριμένος  πύραυλος δεν έχει εντολή καταστροφής ακόμη και αν χάσει τον εγκλωβισμό του στόχου ,συνεχίζει την πτήση του μέχρι που να τελειώσουν τα καύσιμά του !

Το Ισραήλ με το αντιβαλλιστικό σύστημα που διαθέτει θα τον είχε καταρρίψει αν ο πύραυλος ιπτατο στο FIR …Αλλά να υπήρξε τέτοια λάθος στην διαδρομή αποκλείεται

Επίσης σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ο Πύραυλος εκτοξεύτηκε απο Πολεμικό Σκάφος που είναι μια παραλλαγή της συγκεκριμένης συστοιχίας