Δεν υπάρχουν πια πρόσφυγες από τη Συρία!!….Ο Άσαντ έδωσε γενική αμνηστία ακόμη και σε Τζιχαντιστές

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασάντ δήλωσε οτι έδωσε  γενική αμνηστία. Σύμφωνα με την αμνηστία, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από τις 14 Σεπτεμβρίου 2019 θα συγχωρεθούν.

 

Nadir Temeloğlu  Εφημερίδα «Αϊντινλίκ» της 15 Σεπ 2019 

Στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας «SANA», χρησιμοποιείται η έκφραση ότι η αμνηστία, είναι «υπό ορισμένες προϋποθέσεις».

Ρωτήσαμε τις πηγές μας στη Συρία σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας. Η απάντηση που πήραμε ήταν: «Στρατιωτικός, πολιτικός, τρομοκράτης, όποιος και αν είναι, καλύπτεται απ’ αυτή την αμνηστία».
Το χρονοδιάγραμμα της αμνηστίας είναι πολύ σημαντικό. Η απόφαση της αμνηστίας, ήρθε και συνέπεσε με την σύνοδο των ηγετών της Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν, η οποία πραγματοποιήθηκε  στην Άγκυρα, στα πλαίσια της συμφωνίας της Αστάνα.

Έτσι έγινε ένα ισχυρό βήμα για την περιφερειακή λύση. Τώρα τα μάτια ολόκληρου του κόσμου θα βρίσκονται στην Άγκυρα.

Αφαιρέθηκε ένα σημαντικό εμπόδιο από τη μέση

Η είδηση για την αμνηστία, αφαιρεί επίσης ένα σημαντικό εμπόδιο στη διαδικασία της Αστάνα. Ειδικά ανταποκρίνεται στις δήθεν  ανησυχίες της Τουρκίας. Η πλέον σημαντική ανησυχία της Τουρκίας στο θέμα της πόλης Ιντλίμπ, είναι ένα νέο κύμα μετανάστευσης.

Στη σύνοδο κορυφής, η Τουρκία θα εξηγήσει με σαφήνεια στους συνομιλητές της, ότι δεν μπορεί να αντέξει ένα νέο κύμα μετανάστευσης.

Η αμνηστία εδώ είναι πρωταρχικής σημασίας. Η αμνηστία θα διευκολύνει τον διαχωρισμό των μετριοπαθών αντιπάλων και των τρομοκρατών. Αυτό θα αποτρέψει το κύμα μετανάστευσης και ένα νέο ανθρωπιστικό δράμα, που μπορεί να συμβεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέλλον.

Το δεύτερο σχετίζεται με τους Σύριους που είναι μακριά από τα σπίτια τους. Η επιστροφή των Συρίων, που δεν μπορούν να πάνε στη χώρα από το φόβο της σύλληψης, θα είναι ευκολότερη. Η απόφαση αμνηστίας θα διευκολύνει την επιστροφή στη Συρία.

Το τρίτο είναι ότι η απόφαση της αμνηστίας σημαίνει μια νέα σελίδα για τους τρομοκράτες. Αποσκοπεί στην επανένταξη στην κοινωνία, των ατόμων που έχουν διαπράξει εγκλήματα και εκείνων που έχουν εκτεθεί στην τρομοκρατία. Έτσι, μπορεί να ονομαστεί η αρχή μιας σημαντικής διαδικασίας για την κοινωνική ειρήνη στη Συρία.

Ο Περιντσέκ το έφερε στην ημερησία διάταξη στη Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Στην πραγματικότητα η απόφαση αμνηστίας δεν μας εκπλήσσει. Το ζήτημα της αμνηστίας είχε τεθεί στην ημερησία διάταξη, από τον πρόεδρο του κόμματος της «Πατρίδος» Ντογού Περιντσέκ. Ο Περιντσέκ είχε ανακοινώσει ένα «Σχέδιο Φιλίας και Συνεργασίας Τουρκίας-Συρίας».

Στο σχέδιο περιληπτικά προβλεπόταν: «οι Συριακές οργανώσεις της Συρίας κάτω από την προστασία της διαχείρισης του Ταγίπ Ερτογάν, να παραδώσουν τα όπλα και εις αντάλλαγμα τούτου, όσες οργανώσεις πετάξουν τα όπλα, θα τύχουν της αμνηστίας».

Ο Περιντσέκ δήλωσε επίσης ότι αυτή την πρόταση, την υποστήριξαν η Συριακή κυβέρνηση, η Ρωσία και το Ιράν.
Το σημείο που εφιστά την προσοχή εδώ είναι το εξής. Η Συρία είναι πολύ αποφασισμένη στη λύση. Ακόμη και χωρίς να έχει κάνει βήμα η Τουρκία, έχει εκδοθεί αμνηστία.

Είναι μια ένδειξη ότι επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία. Τώρα είναι μια χρυσή ευκαιρία στα χέρια της Τουρκίας. Είναι μια ευκαιρία να λύσει το πρόβλημα στην πόλη Ιντλίμπ, να εμποδίσει το κύμα μετανάστευσης, να διευκολύνει την επιστροφή των Συρίων που ζουν στην Τουρκία, να μειώσει τις απώλειες των στρατιωτών.

Λύνοντας το πρόβλημα στην Ιντλίμπ, η Συρία θα στρέψει τις κάνες Ανατολικά του Ευφράτη. Για τη Δαμασκό, εκτός από το PKK/PYD, δεν θα έχει μείνει άλλη απειλή.

Έτσι από τον αγώνα της Τουρκίας με την τρομοκρατία, θα βγει με τις λιγότερες απώλειες και θ’ ανοίξει το μέλλον. Επιπλέον, το κόστος για τους πρόσφυγες θα μειωθεί.

Η αμνηστία της Δαμασκού, για την Τουρκία είναι χρυσή ευκαιρία. Ήρθε ο χρόνος για να χαλαρώσει η περιοχή και να δώσουμε εμπιστοσύνη στο έθνος μας και στο στους γείτονες μας.

Πλέον η αλαζονεία και τα μικρά οφέλη να μείνουν σε μια άκρη και οι πολιτικοί άνδρες με σοβαρότητα, να κάνουν αυτό που ταιριάζει στην Τουρκία.

Η επιθυμία του τουρκικού έθνους είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Ας γυρίσουμε τη βίδα προς τα εμπρός, όχι προς τα πίσω.

Σχόλιο: Μήπως ήρθε το πλήρωμα του Χρόνου να φυλάξουμε επιτέλους τα Σϋνορά μας από την εισβολή ανθρώπων που δεν είναι σε καμιά περίπτωση Πρόσφυγες;

Όσο και αν λαλούν οι δήθεν Αλληλέγγυοι και οι επαγγελματίες πολιτικοί με στην συνενοχή  ντόπιων δημοσιογράφων για δήθεν διωγμό  ….Λαθρομεταναστών


Διάφορα Άρθρα