Η Ελλάδα ενέκρινε επίσημα την απόκτηση ιταλικών φρεγατών FREMM κλάσης Bergamini, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε μια σημαντική αναβάθμιση του στόλου MEKO 200HN, επιταχύνοντας μια από τις σημαντικότερες προσπάθειες ναυτικού εκσυγχρονισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η δημιουργία ενός νέου Ελληνικού Πολεμικο΄θυβΣτόλου Αυτό που καθιστά την ελληνική απόφαση στρατηγικά σημαντική δεν είναι απλώς η ίδια η απόκτηση, αλλά η αναδυόμενη δομή δυνάμεων πίσω από αυτήν.
Η Αθήνα προοδευτικά κινείται προς μια αρχιτεκτονική στόλου που αποτελείται από:
τέσσερις γαλλικές φρεγάτες FDI Belharra, έως τέσσερις ιταλικές φρεγάτες FREMM Bergamini (2+2), και τέσσερις αναβαθμισμένες φρεγάτες MEKO 200HN.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποσύρει τις παλαιωμένες φρεγάτες κλάσης Elli, πολλές από τις οποίες χρονολογούνται από τα τέλη της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.
itamilradar.com














