Οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Αποστολάκη για τα ΜΟΕ..Στην Τουρκική TRT

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Αποστολάκης σχολιάζοντας τις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ των επιτροπών των Υπουργείων Άμυνας της Τουρκίας και της Ελλάδας είπε:

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στις δηλώσεις που προέβη κατά την επίσκεψη του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας που ανήκουν στον ελληνικό στόλο σχολίασε τις εν εξελίξει συνομιλίες ανάμεσα στις επιτροπές των Υπουργείων Άμυνας στην Αθήνα.

Ο Αποστολάκης δήλωσε πως συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των μικτών επιτροπών των δυο πλευρών με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και πρόσθεσε:

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ανέφερε πως οι συνομιλίες και οι προσπάθειες προχωρούν σε καλή ατμόσφαιρα και σημείωσε:

«Με την εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα καταφέρουμε να χαμηλώσουμε την ένταση στο Αιγαίο και να σταματήσει η ανησυχία μήπως προκύψει κάποιο ατύχημα και προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο ανεξέλεγκτο».

«Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία» εκτίμησε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

Σχετικά με τις συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Αποστολάκης είπε:

«Μοιραζόμαστε, τουλάχιστον έτσι φαίνεται, την αγωνία να βρούμε κάποιο τρόπο να μειωθούν οι εντάσεις και τα προβλήματα».