Δρούγος : Κίνδυνος -Θάνατος τα 240 χλμ Τούνελ της Χαμάς στη Γάζα (video)

Δείτεκαι αυτά

Σε πόσες μέρες αναμένεται να λάβει χώρα η μεγάλη επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού – 240χλμ οι δαιδαλώδεις σήραγγες στη Γάζα.

Αστάθμητος παράγοντας για την έκβαση μιας χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα αποτελούν τα δαιδαλώδη τούνελ που χρησιμοποιούν οι ένοπλοι της Χαμάς και που συνθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο από σήραγγες, μια πόλη κάτω από την πόλη.

Ο διεθνολόγος και στρατηγικός αναλυτής, Θανάσης Δρούγος, μίλησε σχετικά με το πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο αλλά και για το αν μια τέτοια επιχείρηση θα στεφθεί με επιτυχία.

Ειδικότερα, ο κ. Δρούγος ερωτηθείς για το πότε θεωρεί ότι μπορεί να συμβεί η χερσαία απόβαση των δυνάμεων του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας απάντησε:

«Η επίθεση αυτή βρίσκεται οπωσδήποτε στο μυαλό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας. Εκτιμώ ότι μέσα στις επόμενες 2 – 3 μέρες βλέπω να προχωρούν μέσα σε αυτή την κίνηση».

Ωστόσο, ο ίδιος δεν θεωρεί ότι η επίθεση αυτή θα έχει μεγάλη επιτυχία.

Στην τοποθέτησή του ο διεθνολόγος τόνισε παράλληλα και την σημασία του δαιδαλώδους συστήματος τούνελ που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας: «Σε πρόσφατη μελέτη του 2022 που έγινε φθάνουν τα τούνελ αυτά και τα 240χλμ».


ΣχετικάΆρθρα

Next Post