Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις Ένοπλες Δυνάμεις ..Στην αποζημίωση των Στρατιωτικών !!!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις Ένοπλες Δυνάμεις στην αποζημίωση των Στρατιωτικών για την εκτέλεση υπηρεσίας τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Του Ηλία Κωστόπουλου *

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έγγραφο του που αφορά στην καταβολή αποζημίωσης των Στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, για την 24ωρη εκτέλεση Υπηρεσιών τα Σάββατα-τις Κυριακές-τις επίσημες αργίες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες, αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

α. Η αποζημίωση καταβάλλεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά όχι στον Στρατό Ξηράς!

β. Στο Στρατό Ξηράς με την Υπ’ Αριθμ.6/28 Μαρτίου 2018/Απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η αναστολή της καταβολής της αποζημίωσης στα στελέχη που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες για το έτος 2018, λόγω έλλειψης αναγκαιουσών πιστώσεων στο λειτουργικό προϋπολογισμού του ΓΕΣ.

γ. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού(ΓΕΣ), καταβάλλει προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή της υπόψη αποζημίωσης για τα έτη 2021 και εντεύθεν.
Γιατί το ΓΕΣ αποδέχεται αυτήν την διαφορετική αντιμετώπιση των Στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, όπου η αποζημίωση καταβάλλεται κανονικά;!

Αλήθεια δεν μπορεί ένα Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Στρατού Ξηράς να αποφασίσει εκ νέου, εδώ και 3,5 χρόνια, την επαναφορά της παραπάνω αποζημίωσης, ώστε να μην «κουράζεται» το ΓΕΣ στην συνεχή αναζήτηση πόρων για την αποζημίωση των Στρατιωτικών;!

Πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στα πλαίσια της μέριμνας υπέρ προσωπικού, αυτήν την επιλεκτική διάκριση στην παραπάνω αποζημίωση, των Στρατιωτικών διαφορετικών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων μας;;

Οι απλές αρχές ηγεσίας, εκτός των άλλων, επιβάλλουν την ίση αντιμετώπιση και όχι την επιλεκτική διάκριση των υφισταμένων, για το ίδιο προσφερόμενο έργο.

Πραγματικά υπάρχει στο Ελληνικό Κράτος άλλος δημόσιος υπάλληλος(διότι δυστυχώς, ως λειτούργημα όπως και πρέπει, ο Στρατιωτικός έχει πλέον σταματήσει να αντιμετωπίζεται έτσι από το Ελληνικό Κράτος!!) ή και πολιτικός υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος θα εκτελέσει 24 ώρες υπηρεσίας ή εργασίας ή και ακόμη μερικών ελάχιστων ωρών σε μία επίσημη αργία ή ένα Σαββατοκύριακο και δεν θα αποζημιωθεί ανάλογα;!

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, απαιτείται να σταματήσει άμεσα αυτή την επιλεκτική διάκριση μεταξύ των Στρατιωτικών διαφορετικών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποφασίσει σε ένα νέο συμβούλιο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, όπως αποφασίστηκε η διακοπή του το έτος 2018,την έναρξη καταβολής της παραπάνω αναφερόμενης αποζημίωσης και στους Στρατιωτικούς του Στρατού Ξηράς, αποκαθιστώντας έτσι την υφιστάμενη αδικία προς αυτούς, αλλά και την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης.

* Ο Υποστράτηγος ε.α Κωστόπουλος Ηλίας

Είναι Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ  του ν.Θεσσαλονίκης