Η ΕΑΑΣ Τρικάλων για τα ….»Περί μετονομασίας του Στρατοπέδου της ΣΜΥ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ε.Α.Α.Σ./.Τρικάλων… Σχετικά με το ως άνω θέμα αναφέρονται τα κάτωθι:

Η υπόθεση της μετονομασίας του στρατοπέδου που εδρεύει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών , από στρατόπεδο του Στρατηγού Χρήστου Καβράκου, σε κάποια άλλη ονομασία (ακούστηκαν πολλές) έκανε την εμφάνισή της πριν από μία δεκαετία και πλέον.

Ξεκίνησε με πρωτοβουλία και ενέργειες ,δια του τοπικού τύπου, αρχικώς των Τρικάλων μικρού αριθμού πολιτών, με σκοπό την αποκαθήλωση και απαξίωση της μνήμης και της προσωπικότητας του Στρατηγού Χρ. Καβράκου, εκτοξεύοντας ψευδείς ,συκοφαντικές , αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες, πραχθείσες δήθεν από του Στρατηγού σε βάρος της Πατρίδος και του Ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Στρατό .

Τα κίνητρα των πρωτεργατών αυτών των κατηγοριών, κατά γενική ομολογία, θεωρούνται ότι είναι περισσότερα ιδεολογικοπολιτικά με αριστερή απόκλιση.

Σήμερα ,σε κάθε περίπτωση ,η συντριπτική πλειοψηφία του Τρικαλινού κοινού πιστεύει ότι η παραπάνω ενέργεια ,σε βάρος ενός Έλληνα αξιωματικού ,που έλαβε μέρος σε όλα τα πεδία των μαχών της Πατρίδος ,προσβάλλει βάναυσα όχι μόνον τη μνήμη και την προσωπικότητα αυτού του συγκεκριμένου στρατηγού, αλλά και γενικότερα την τιμή και την αξιοπρέπεια όλων των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, για λόγους αυτονόητους .

Με την ευκαιρία αναφέρεται εδώ ότι και παλαιότερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων απέρριψε, ως απαράδεκτη και άκρως προσβλητική για τον λαό, τον Ελληνικό Στρατό και τον Στρατηγό Καβράκο, παρόμοια με τη σημερινή προσπάθεια των ιδίων ατόμων.

Εν όψει των ανωτέρω το Παράρτημα της ΕΑΑΣ/Τρικάλων πιστεύει ότι, ειδικότερα σήμερα , λόγω της κρισιμότητας των καιρών , μία τέτοια ενέργεια μετονομασίας του στρατοπέδου της ΣΜΥ άκριτα, θα έχει ως συνέπεια να ενσπείρει τη διχόνοια μεταξύ του Τρικαλινού λαού, με προεκτάσεις μοιραία και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, μηδέ εξαιρουμένων και των Σπουδαστών της ΣΜΥ.
Από εκεί και πέρα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ότι η πρόταση του Συνδέσμου των αποφοίτων της ΣΜΥ δεν απηχεί κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του συνόλου των συναδέλφων μας αυτών , αλλά ίσως μιας μικρής μερίδας ,η οποία παρασυρθείσα από άλλους εξωγενείς παράγοντες , δεν «ασχολήθηκε» σοβαρά και σε βάθος με την ουσία του προβλήματος και τις πραγματικές διαστάσεις του.

Κατόπιν τούτου και λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του παραρτήματος Τρικάλων της ΕΑΑΣ, αφού συνήλθε , ομόφωνα
                                                                                  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
και προτείνει να μη γίνει ουδεμία μεταβολή αναφορικά με την μετονομασία του Στρατοπέδου του Στρατηγού Καβράκου .
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος
Ζιώζιας Βασίλειος Σχης ε.α

  ο Γραμματέας

Σορώκος Ανάργυρος

Αντιστράτηγος ε.α

 

  • Giorgos Mermigas

    Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Τρικάλων νομίζω ότι έχει όλο το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή της για την αλλαγή ονόματος του Στρατοπέδου »ΚΑΒΡΑΚΟΥ».
    Δεν έχει όμως το δικαίωμα να ασχολείται και να κρίνει δημόσια τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΜΥ ως ιεραρχικό κλιμάκιο , ούτε να σχολιάζει την πρότασή του.
    Μια πρόταση η οποία υπογράφεται από ένα Δ.Σ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟ ΚΑΙ ΌΧΙ ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟ
    που εκπροσωπεί εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους αποφοίτους ΣΜΥ.