Το έχασε ο Μπουτάρης: «Είμαστε αδέρφια με τους Τούρκους ,λέει » …Τυχαία δεν πήγε στην Παρέλαση;

Συνέντευξη του δημάρχου  της Θεσσαλονίκης  φιλοξενεί το πρακτορείο Ανατολή και αναπαράγει η Κρατική ελεγχόμενη απο τον Ερντογάν τηλεόραση της Τουρκίας το γνωστό Ανθελληνικό TRT!

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι βρίσκονται συνομιλούν με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού για να ανοίξουν για το κοινό περισσότερα οθωμανικά μνημεία στην πόλη.

Ο Μπουτάρης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών για την πόλη και τα μελλοντικά του σχέδια στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

«Δεν μπορείς να οικοδομήσεις το μέλλον σου αν δεν γνωρίζεις το παρελθόν σου», ανέφερε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης υπενθυμίζοντας ότι η πόλη ήταν υπό οθωμανική διοίκηση για 500 χρόνια.

«Αυτό που κάναμε ήταν να προβάλλουμε αυτήν την ιστορία που ήταν κρυφή. Ήταν κρυφή επειδή η κοινωνία, οι Θεσσαλονικείς και οι Έλληνες είχαν πληροφορηθεί λάθος για τους Τούρκους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους. Έχουμε την ίδια ιστορία, τον ίδιο πολιτισμό και το ίδιο παρελθόν», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη αυτή και πως κάθε 10 Νοεμβρίου χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτονται το σπίτι του το οποίο λειτουργεί ως μουσείο.

Μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα στη Θεσσαλονίκη που έχει οθωμανικό παρελθόν. «Συνομιλούμε με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.

Όλα τα οθωμανικά μνημεία υπάγονται στο υπουργείο. Θέλουμε τουλάχιστον πέντε από αυτά. Είναι πολύ ωραία μνημεία. Σκοπεύουμε να τα αναστηλώσουμε και να τα ανοίξουμε για το κοινό», δήλωσε.

«Θέλουμε ένα Μουσείο Ισλαμικής τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Στο πανεπιστήμιο μας έχουν τμήμα Ισλαμικών Σπουδών. Θέλω μια μόνιμη έκθεση ισλαμικής τέχνης. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε την παρουσία οθωμανικών ιχνών και ένα κομμάτι της αποτελεί η τέχνη», ανέφερε.

Ο Μπουτάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σιδηροδρομική σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Θεσσαλονίκη με υπερταχεία και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης  με τη Θεσσαλονίκη θα έχει θετικά αποτελέσματα.

«Δεν λαμβάνουμε υπόψη τις πολιτικές διαφορές. Θέλουμε να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι. Αν αγαπήσω εγώ τους Τούρκους και αν αγαπήσουν εκείνοι εμένα τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα. Αυτό θα επηρεάσει και τις πολιτικές αποφάσεις», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ελλείψεις στις υποδομές παρά το αυξανόμενο τουριστικό δυναμικό της πόλης.

«Ορισμένες τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη, κυρίως στον τουριστικό τομέα. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγορά ή οικοδόμηση και λειτουργία ξενοδοχείων για υψηλής ποιότητας υποδομές», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σχόλιο :Όσο για τους Θεσσαλονικείς να τον χαίρονται αυτοί που το ψήφισαν και μάλλον δεν πρέπει να  είναι τυχαίο που ο μεθύστακας δεν παρέστη στην Μαθητική  & Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου !!