Εδώ Παπάς εκεί Παπάς : Ταρίφα στα Μνημόσυνα έβαλε Ιερέας στη Λάρισα

Η λίστα του ιερέα περιλαμβάνει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και συγκεκριμένα κρασιά, ενώ αφορά τους ενορίτες στη Λάρισα που θέλουν να τελέσουν το Σαρανταλείτουργο, που γίνεται τις ημέρες νηστείας των Χριστουγέννων.

Ελαιόλαδο άριστης ποιότητας και συγκεκριμένα κρασιά ζητά ιερέας από ενορίτες του στη Λάρισα για να τελέσει το Σαρανταλείτουργο κατά τη διάρκεια της νηστείας πριν τα Χριστουγέννα.

Το Σαρανταλείτουργο είναι η τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί σαράντα συνεχείς ημέρες και γίνεται συνήθως τις ημέρες της νηστείας των Χριστουγέννων από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι την 25 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, γυναίκα διαμαρτυρήθηκε στη Μητρόπολη για την «ταρίφα του ιερέα για την τέλεση της ακολουθίας για την οποία απαιτεί το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας έως και δύο λίτρα, συγκεκριμένα κρασιά ετικέτας, τύπου Νάμα και όχι άλλη μάρκα και το κυριότερο 25 ευρώ «κατ’ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου».

Οι οδηγίες προς τους πιστούς που διένειμε ο ιερέας προβλέπουν ακόμα ότι το τελετουργικό του Σαρανταλείτουργου θα γίνεται μόνο για την οικογένεια και συγγενείς πρώτου βαθμού.

Αυτό σημαίνει ότι γείτονες, φίλοι και μακρινοί συγγενείς θα πρέπει να κάνουν ξεχωριστό σαρανταλείτουργο τηρώντας την «ταρίφα» καθώς και την προσφορά σε …μετρητά που όπως αναφέρει το onlarissa.gr είναι 25 ευρώ.

«Τις ατομικές σας προσφορές λάδι, Νάμα κ.λπ. ανωτέρω είδη θα προδηλώσετε τη μέρα που θα δώσετε το δίπτυχό σας και τα λεφτά και θα δημιουργηθεί σχετική λίστα» κλείνει η επιστολή προς τους πιστούς.


Διάφορα Άρθρα