Ξαφνικά ο Τ/ΥΠΑΜ Ακάρ στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Όπως αναφέρει η σελίδα του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, ο Ακάρ και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκαν στη μεθοριακή γραμμή στον Έβρο αλλά και στα σύνορα με την Βουλγαρία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση των τουρκικών δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με την τουρκική διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων διενεργούν επιθεωρήσεις σε στρατεύματα στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει το Anadolu, ο κ. Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή Ουμίτ Ντουντάρ και τον Διοικητή των Εναερίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χασάν Κουσουκακγιούζ και τον Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ πραγματοποιούν επιθεώρηση και έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο τουρκος ΥΠΑΜ είχε συνεχίσει το γαϊτανάκι των προκλήσεων με αφορμή την κάθοδο του Μπαρμπαρός στην Κυρπιακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον Ακάρ, το Κυπριακό αποτελεί εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας εκεί», δήλωσε ο Χούλουσι Ακάρ στο πλαίσιο της Ημέρας Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην Άγκυρα.


Διάφορα Άρθρα