Έφτασαν ακόμη τρία «CH-47SD Chinook» …Στα ύψη η δυνατότητα Αερομεταφοράς της Α.Σ

OS5B5z9Τρία ακόμα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook  έφτασαν σήμερα με πλοίο μεταφοράς  από τις ΗΠΑ στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς στο Κερατσίνι, προκειμένου να ενταχθούν και αυτά στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού.

Πρόκειται για το «δεύτερο φορτίο» από τα δέκα ελικόπτερα από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τρία εξ αυτών την 11 Νοεμβρίου του 2016 ,  που εντάχθηκαν ήδη στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ)!

Ένώ έχουν ήδη καταχωρηθεί άλλα πέντε Ελικόπτερα CH-47SD Chinook  απο την Αρχική παραγγελία των δέκα ..Αυξάνοντας κατακόρυφα της  Αερομεταφορά των Δυνάμεων που μπορούν να φτάσουν παντού στον Ελλαδικό χώρο!999

Ενισχύεται η Αεροπορία Στρατού με νέα ελικόπτερα καθώς έφτασαν σήμερα στον Πειραιά τρία νέα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook. Η άφιξη αυτή αποτελεί την δεύτερη παρτίδα από 10 συνολικά ελικόπτερα του τύπου προερχόμενα από αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Τα ελικόπτερα παραδόθηκαν στην Ελλάδα αφού υπέστησαν εργασίες μηδενισμού ωρών πτήσεως και γενική εργοστασιακή συντήρηση και προορίζονται για άμεση ένταξη στο στόλο της Αεροπορίας Στρατού. Επιπλέον θα διαθέτουν πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας με διανομέα αναλώσιμων αντιμέτρων και δέκτη εγκλωβισμού RWR.

 

  • Steve Nichols

    Για 2 χρονια ακομα καλα θα ημαστε…. εαν δεν αγοράσουν Κορβετες και νεες φρεγατες, νεα αεροσκαφη, και αλλα αρματα και κυριως πολλους Επιθετικους Πυραυλους ισως Ισκαντερ, κτλ, και πυραύλους αεράμυνας και επάκτιας άμυνας, σε 2 χρονια η Τουρκια θα ειναι υπερδυναμη….