Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της επίθεσης κατά της ΕΥΠ – Οι δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι παραδόθηκαν από τη Βουλγαρία και αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Στην Ελλάδα παραδόθηκαν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που είχαν διαφύγει στη Βουλγαρία μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ, τον περασμένο μήνα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 43 ετών, συνελήφθησαν στη Σβίλενγκραντ, κοντά στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, και ύστερα από συντονισμένες διπλωματικές και αστυνομικές ενέργειες εκδόθηκαν στην ελληνική πλευρά από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Η σύλληψή τους ήρθε λίγες ημέρες μετά την ένοπλη επίθεση, όπου άνδρες της ΕΥΠ δέχθηκαν πυρά από τζιπ με τουρκικές πινακίδες, γεγονός που έχει προκαλέσει ισχυρό προβληματισμό σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας.
Οι δύο Τούρκοι πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίζεται την υπόθεση ως κακουργηματική.
Το χρονικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται πως ο βασικός κατηγορούμενος, 49χρονος Τούρκος υπήκοος, που οδηγούσε το τζιπ της επίθεσης, είχε εντοπιστεί και συλληφθεί στο χωριό Κάτω Βυρσίνη της Ροδόπης. Ήδη έχει απολογηθεί και κρατείται προσωρινά.
Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε φόβο και πανικό, λέγοντας ότι θεώρησε πως απειλείται από πράκτορες της MIT, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για στελέχη της ΕΥΠ.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη κινητοποίηση στις ελληνικές αρχές ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούν στενά τους συλληφθέντες και ενδέχεται να ερευνηθούν τυχόν συνδέσεις με δίκτυα παρακολούθησης ή ακόμα και εκτελεστικά όργανα ξένων συμφερόντων.