Έλαβε έκτακτη άδεια το «Ελληνικό» Κοκτέιλ (REGN-CoV2)…Που χορηγήθηκε στον Τράμπ

Tη διάθεση του κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων ενάντια στην Covid -19, REGN-CoV2, από τη φαρμακευτική εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals, του ομογενούς Δρα Γεωργίου Γιανόπουλου, στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα, προανήγγειλε μέσω του real.gr, ο επικεφαλής των ερευνητών της εταιρείας, Χρήστος Κυρατσούς

Tο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων,  REGN-CoV2, που έλαβε άδεια χορήγησης έκτακτης ανάγκης,  από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), είναι το φαρμακευτικό σκεύασμα που είχε χορηγηθεί στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ!

Που έλαβε όταν προσβλήθηκε από την Covid-19 στις αρχές Οκτωβρίου και είχε παρουσιάσει ενθαρρυντικά αλλά και θεαματικά  αποτελέσματα σε όλα τα βασικά στάδια δοκιμών σε ασθενείς.

Είναι η δεύτερη ανάλογη θεραπεία που παίρνει το πρώτο «πράσινο φως» από την FDA, μετά από το αντίστοιχο της εταιρείας Elli Lilly, στις 9 Νοεμβρίου.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας υποστήριξαν ότι μπορούν να εξασφαλιστούν 80.000 δόσεις έως και το τέλος Νοεμβρίου και άλλες 300.000 για το μήνα Δεκέμβριο, τονίζοντας πως η εταιρεία είναι προετοιμασμένη για την αυξημένη απαίτηση που θα προκύψει.

– Λάβατε πρόσφατα την έγκριση για το κοκτέιλ αντισωμάτων και ξεκινά η διάθεση του στις ΗΠA.

«Λάβαμε την έγκριση με την αίτηση του κατ’ επείγοντος για τα δυο μονοκλωνικά αντισώματα, είναι δυο αντισώματα, τα οποία έχουμε δείξει σε κλινικές έρευνες ότι μειώνουν τις πιθανότητες να χρειαστεί κάποιος ιατρική περίθαλψη, εφόσον έχει διαγνωσθεί θετικός με τον ιό του Covid-19.

Αυτό φυσικά είναι ένα πρώτο βήμα, συνεχίζουμε τις κλινικές δοκιμές σε διάφορους πληθυσμούς, τόσο σε πληθυσμούς που είναι ήδη στο νοσοκομείο, όσο και σε πληθυσμούς που δεν έχουν μολυνθεί ακόμα από τον ιό και προσπαθούμε να μάθουμε ποιοι θα είναι οι ασθενείς που θα επωφεληθούν περισσότερο από τη χρήση των αντισωμάτων».