Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Για μια σειρά από θέματα εξωτερικής πολιτικής, με βασικό θέμα την Ελλάδα, συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας υπό τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος και η κυβέρνησή του εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν στο δρόμο των προκλήσεων, στήνοντας ένα σκηνικό έντασης στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν αναλυτικά «οι ενέργειες της Ελλάδας που συμβάλουν στην αύξηση της έντασης, ιδίως ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα», σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, θα συζητηθούν και «οι απαντήσεις που θα δοθούν σε αυτά τα βήματα της Ελλάδας».

Ακόμη, το Συμβούλιο θα απασχολήσουν και οι εξελίξεις σχετικά με το αίτημα της Άγκυρας στις ΗΠΑ για την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν αναφορές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται αλλά και «στις εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από την Ουάσιγκτον».

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι εγχώριες και διασυνοριακές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.Περισσότερα Άρθρα