Μέλη οικογενειών των Ουκρανικών Ειδικών Δυνάμεων στα …ΚΑΑΥ των Ενόπλων Δυνάμεων!!

Aπό την Παρασκευή 16 έως την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των ΚΑΑΥ των Σχηματισμών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ;;; παιδιά – μέλη οικογενειών στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, που είτε απώλεσαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, είτε συνεχίζουν να μάχονται σε αυτόν.

Συνολικά φιλοξενήθηκαν 147 άτομα στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ Μαλακίου Μαγνησίας και στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς Πιερίας, ενώ έχει προγραμματιστεί η φιλοξενία επιπλέον 97 μελών οικογενειών στελεχών των Ουκρανικών Ειδικών Δυνάμεων.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στα ΚΑΑΥ, τα παιδιά συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων όπως επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, εκδρομές στις γύρω περιοχές, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα ιππασίας, διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου.

Η εν λόγω φιλοξενία αποτελεί αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα 2 τελευταία έτη μεταξύ των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και Ουκρανίας και πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ουκρανικής πλευράς, στο οποίο το ΓΕΕΘΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και η ΔΕΠ προέβη στην σχεδίαση, οργάνωση και ικανοποίησή του.

Σχόλιο : Αν και μάθαμε απο πολύ νωρίς οτι στα ΚΑΑΥ θα εγκατασταθούν οικογένειες των Ουκρανικών Δυνάμεων  και μάλιστα είχαν δεσμευτεί και οικήματα …Από  το ΓΕΕΘΑ η άρνηση ήταν κατηγορηματική!

Επίσης απο πότε οι εγκαταστάσεις των  ΚΑΑΥ των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκουν στην Διοίκηση του Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ ;

  • WHO DARES WINS

    Ε’ ρε τι εχουμε να παθουμε απο τον vladimir

  • norther

    Θα μας κλάσει…