Έλληνες κυνηγοί κατά των Τουρκικών UAV …Εκπαιδεύονται σε Ελληνικής κατασκευής Παρεμβολέα

Εκπαίδευση χειριστών παρεµβολέα συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Στρατού (ΚΕΤΕΣ) στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.
Τι είναι όμως ο Παρεμβολέας συστημάτων των UAV που το λογισμικό ανέπτυξε το  ΚΕΤΕΣ και οι χειριστές εκπαιδεύονται στην ΠΕ του  Δ’ Σώμα Στρατού  «Στρατόπεδο Αποστολίδη»

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τυφέκιο ή πιστόλι  με ενσωματωμένο παρεμβολέα συχνοτήτων. Όταν πατήσετε τη σκανδάλη, το drone δέχεται μια “καταιγίδα” σημάτων  παρεμβολών σε όλες τις συχνότητες, μεταξύ των οποίων και το GPS, αποκόπτοντάς το από το χειριστή του.

Έτσι, χωρίς κάποιο σήμα από το χειριστή, θα προσγειωθεί ομαλά στο έδαφος αυτόματα. “Θέλαμε κάτι που να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μην προκαλεί ζημιά στο στόχο για να είναι δυνατή η ανάλυση του από τις αρχές έπειτα”, δηλώνει τεχνικός διευθυντής κατασκευής του λογισμικού!!

«Αποστολή του ΚΕΤΕΣ είναι η ανάπτυξη της εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας, προς επίλυση επιστημονικών και τεχνικών προβλημάτων του Στρατού Ξηράς.

Για την εκτέλεση της παραπάνω αποστολής συνεργάζεται με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα του εσωτερικού και εξωτερικού.»