Εναέριος ανεφοδιασμός Α/Φ F-16 της ΠΑ …Από Ισραηλινό KC-707 στην Αν.Μεσόγειο

Εναέριος ανεφοδιασμός καυσίμου Α/Φ F-16 της ΠΑ από ισραηλινό KC-707 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την  Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η άσκηση αποσκοπεί στην προσομοίωση ποικίλων σεναρίων, όπως αποφυγή επιθέσεων από πυραύλους εδάφους-αέρος, χτυπήματα σε  μεγάλης εμβέλειας χερσαίους στόχους, έρευνα και διάσωση και προστασία ή επίθεση σε αερομεταφερόμενο στόχο.

Ο εναέριος ανεφοδιασμός αποτελούσε πάντα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο των αεροπορικών επιχειρήσεων και αποτελεί βασικό παράγοντα για μία ΠΑ που θα μπορεί να επιτεθεί και δεν θα περιμένει απλά να αντιμετωπίσει την ΤΗΚ (τουρκική Αεροπορία).

Η δυνατότητα ενός μαχητικού αεροσκάφους να ανεφοδιάζεται στον αέρα προκειμένου να βρεθεί πάνω από τον αντικειμενικό στόχο και να επιστρέψει πίσω στη βάση του, είναι πρωταρχική για την επιτυχία μιας αποστολής.

Στην περίπτωση της ΠΑ αντιμετωπίζει ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν προκλήσεις μακράς εμβέλειας, όπως είναι η Κύπρος και η ανατολική Μεσόγειος. Παρά το γεγονός όμως ότι η ανάγκη για εναέριο ανεφοδιασμό είναι υπαρκτή, η ΠΑ δεν απέκτησε ποτέ τέτοια αεροσκάφη.

«According to the Hellenic Air Force, the drill is meant to simulate a variety of scenarios, including evading attacks from surface-to-air missiles, strikes on land-based targets, search and rescue, and protecting or attacking an airborne target.»Περισσότερα Άρθρα