Ενεργοποιεί & την Εθνοφυλακή στον Έβρο Ο Α/ΓΕΣ …Τι είπε σε Άσκηση του ΤΕΘ!

Ενεργοποιεί και την Εθνοφυλακή  στον Έβρο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Αντιστράτηγος Στεφανής και μάλιστα σε ενεργό ρόλο και όχι σε καθαρά βοηθητικό όπως ήταν ο  σχεδιασμός μέχρι σήμερα!

Η απόφαση αυτή έρχεται να δικαιώσει όλους όσους φώναζαν κατά του αφοπλισμού των Μονάδων της Εθνοφυλακής σε Μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης !

Αν και το περασμένο έτος ήταν το Έτος Εφεδρείας Εθνοφυλακής  το ΥΠΕΘΑ δεν πήρε την απόφαση που χρόνια τώρα ακόμη και  Επίτιμοι Αρχηγοί έχουν επισημάνει  ,για τον Εξοπλισμό των Εφέδρων και την Ενεργοποίηση Μονάδων Εθνοφυλακής, …

Ενώ υπάρχει ακόμη και σήμερα σοβαρή πολιτική  αντίδραση ,γιατί κάποιοι στην Αθήνα δεν έβλεπαν τα Αλβανικά Καλάσνικοφ να κυκλοφορούν στην Αγορά ,αλλά Έβλεπαν παντού προβιές και Αρκουδοτόμαρα !

Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ  που προέρχεται απο τις Ειδικές Δυνάμει ανέφερε χαρακτηριστικά μα  είναι δυνατόν να έχουμε στις Αποθήκες χιλιάδες  ανενεργά όπλα και οι Έφεδροι Καταδρομείς να ασκούνται με Πλαστικά όπλα;

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει απο κοντά την άσκηση του Τάγματος Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης που δεν λείπει ποτέ από Εθνικές Διακλάδικές Ασκήσεις ! (ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ )

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ – «ΕΒΡΟΣ»), όπου  Ασκήθηκαν οι Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Η Έκπληξη όμως ήρθε για τον Α/ΓΕΣ απο την Αντάμωση του Εθνοφύλακα που γνωρίζει απο τα  παλιά και  έχει δεκαετίες Δράσης στην Πλάτη του ώς Εθνοφύλακας!

Ο Α/ΓΕΣ τους ευχαρίστησε και τους τόνισε οτι ο ο Ενεργός Στρατός  προσβλέπει στην Συνδρομή των Ντόπιων Εθνοφυλάκων για την αποτροπή των Τούρκων στον Έβρο