Ένταση :Πολεμικά Πλοία στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα  στείλουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα τις επόμενες εβδομάδες σε μια επίδειξη υποστήριξης για την Ουκρανία και ως προειδοποίηση στη Ρωσία, το CNN ανέφερε μια ανώνυμη πηγή του Υπουργείου Άμυνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενημέρωσαν μέσω διπλωματικών οδών την Τουρκία ότι δυο αμερικανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν από τα Τουρκικά Στενά στη Μαύρη Θάλασσα.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν τα εξής σχετικά με τις ειδήσεις ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν δυο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα:

«Μας ενημέρωσαν πριν από 15 ημέρες μέσω διπλωματικών οδών, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, ότι δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα βγουν στη Μαύρη Θάλασσα.»αναφέρουν οι Τούρκοι

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα πλοία θα παραμείνουν στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις 4 Μαΐου.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ  επιχειρεί κανονικά στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά μια πιθανή ανάπτυξη και νέων πολεμικών πλοίων τώρα θα έστελνε ένα συγκεκριμένο μήνυμα στη Ρωσία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις αυξανόμενες εντάσεις στα σύνορα της ανατολικής Ουκρανίας.

Το Πεντάγωνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις πληροφορίες. Η Ylena Panina, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής Κάτω Βουλής (Κρατική Δούμα), από την πλευρά της, ανέφερε  ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ που στέλνει τα πολεμικά του πλοία στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή Donbass της ανατολικής Ουκρανίας.