Εντοπίστηκαν ακόμη 80 λαθρομετανάστες σε νησίδα του Έβρου (video)

Περίπου 80 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού Έβρου που είναι επί τουρκικού εδάφους, στο χωριό Μαράσια της Ορεστιάδας. Τους βλέπουν μάλιστα οι κάτοικοι αφού η απόσταση δεν είναι περισσότερο από 50 μέτρα.

Δεν μπορούν να περάσουν όμως στην Ελλάδα, γιατί το ποτάμι εκεί είναι βαθύ και χρειάζονται βάρκα που δεν τοιυς έδωσαν φαίνεται οι διακινητές.

Η παρουσία τους κινητοποίησε τους αστυνομικούς και οι Συνοριοφύλακες είναι από την πρώτη στιγμή εκεί σε επιφυλακή, μέχρι και σήμερα Κυριακή που οι δεκάδες λαθρομετανάστες παραμένουν και μόλις αντιληφθούν στην ελληνική πλευρά παρουσία δημοσιογράφων και τηλκεοπτικών συνεργείων αθηναϊκών καναλιών, σπρώχνουν στην τουρκική όχθη τα μικρά παιδιά και τα βάζουν να κλαίνε και να φωνάζουν.

Μάλιστα σε σελίδα διακινητών και ΜΚΟ ανάρτησαν ΒΙΝΤΕΟ, όπου ένας Ιρακινός αναλαμβάνοντας τον ρόλο που είχε η περιβόητη «Μπάιντα Αλσάλεχ« με τον ύποπτο ρόλο το περασμένο καλοκαίρι στα fake news περί “νεκρής Μαρίας” σε νησίδα του Αμορίου-Κισσαρίου, παίζει τον ρόλο του “αρχηγού” των λαθρομεταναστών που βρίσκονται σε νησίδα στα Μαράσια, πολύ κοντά στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ξεκάθαρο ότι εντάσσεται σε μια νέα προσπάθεια εργαλιοποίησης λαθρομεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, αφού είναι ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες της όχι απλά ανέχονται την δράση των λαθροδιακινητών, αλλά τους διευκολύνουν κιόλας.

Όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Βύσσα, με 138 αλλοδαπούς να περνούν σε ελληνικό έδαφος με τη βοήθεια της Στρατοφυλακής και ήδη βρίσκονται στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Στα Μαράσια για παράδειγμα και σε κοντική απόσταση από την βραχονησίδα, υπάρχει Τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο.

Αποκλείεται να μην έγιναν αντιληπτοί τόσοι άνθρωποι, όπως συνένβη κιαι σε τρεις απανωτές διασώσεις λαθρομεταναστών στην περιοχή του Πυθίου Διδυμοτείχου πριν λίγες ημέρες, όπου επίσης πολύ κοντά υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο των Τούρκων.

.evros-news.grΠερισσότερα Άρθρα