Εντυπωσιακή η Διεθνής Άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων «Hercules-21» (φωτό &video)

Οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ συμμετείχαν στην κοινή άσκηση «HERCULES 21» που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Πεύκο.

Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία συμμετέχουν στην τετραμερή άσκηση με την ονομασία «Hercules-21» που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή του,

Η άσκηση αποτελεί την έκφραση του ανοίγματος της Ελλάδα στον αραβικό κόσμο. Ασκήσεις έγιναν στο Στρατόπεδο «Υποστρατηγου Ανδρεα Καλλινσκη».

Δείτε εικόνες από την αποβατική επιχείρηση με πυρά από κομάντο αμφίβιους καταδρομείς με λέμβους, τζετ σκι και μεγαλύτερα σκάφη, η οποία υποστηρίζεται από αέρος από επιθετικά ελικόπτερα Σινούκ.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επίδειξη των δυνατοτήτων των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.


Η χώρα μας που πρωταγωνιστεί στις ειδικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια και συνεκπαιδεύεται με την «ελίτ» στις ειδικές δυνάμεις με Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους, αλλά πλέον ανοίγεται και στον αραβικό κόσμο ξεκινώντας κοινές ασκήσεις.