Έπεσαν οι Υπογραφές στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου …Για την προμήθεια 6+6 Ελικοπτέρων H145Μ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Άμυνας η υπογραφή της Συμφωνίας για Προμήθεια έξι Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters, με δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη έξι, με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη να κάνει λόγο για μια «σημαντική μέρα» για την άμυνα της Κύπρου και την εξέλιξη της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Αμυνας αναφέρει ότι το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M, ικανό να επιχειρεί σε απαιτητικό περιβάλλον ημέρα και νύχτα, θα ενισχύσει τις δυνατότητες της ΕΦ για ταχεία αντίδραση, εκπομπή μαζικών πυρών, προσβολή στόχων με ακρίβεια και εκτέλεση αποστολών εγγύς υποστήριξης και συλλογής πληροφοριών.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης είπε ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα τόσο για την Άμυνα της Κύπρου όσο και για την εξέλιξη της αμυντικής μας συνεργασίας με τη Γαλλία.

Η απόκτηση των μαχητικών ελικοπτέρων, τύπου H145Μ, εμβαθύνει την εταιρική μας συνεργασία με τη Γαλλία και αποτελεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορική και μακροχρόνια σχέση μας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, πρόσθεσε.

Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη σημερινή εξέλιξη που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία, είπε, προσθέτοντας ότι παρά τις δυσμενείς διεθνείς οικονομικές συνθήκες, στη βάση της κατεύθυνσης και προσωπικής στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, υλοποιούμε σταθερά και βήμα βήμα το αμυντικό και εξοπλιστικό μας πρόγραμμα.

«Αμετάθετός μας στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, με σύγχρονα μέσα, εξοπλισμό και δυνατότητες για να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη», ανέφερε.

«Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα σε συνδυασμό με την αναθεωρητική τάση της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη κατοχή δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Οφείλουμε να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας», πρόσθεσε.