Επίδειξη Κυπρίων Καταδρομών στο Σταυροβούνι (φωτό & video)

Με αφορμή την «Ημέρα Καταδρομών» το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς πραγματοποίησε σήμερα εντυπωσιακή επίδειξη εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

 Αναφερόμενος στην επίδειξη των εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Καταδρομέων, ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη τον Διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων γιατί όπως εξήγησε «έχει αποδείξει ότι με τη σκληρή δουλειά και με τον ενθουσιασμό, το ζήλο και την πειθαρχία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.

Σήμερα οι νέοι καταδρομείς, που πριν από λίγες μέρες παρέλαβαν τα πράσινα μπερέ τους, απέδειξαν ότι είναι ικανοί και μπορούμε να στηριζόμαστε και σ’ αυτούς στον αγώνα που κάνουμε».

Πρόσθεσε ότι «το βάρος είναι πλέον στη πολιτεία για τη συνεχή αναβάθμιση των ειδικών δυνάμεων γιατί όντως μέσω αυτών αναβαθμίζεται και η επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς».

Σημειώνεται ότι οι επιδείξεις περιλάμβαναν εκτέλεση άλματος ελεύθερης πτώσης από ελικόπτερο, επιδείξεις αυτοάμυνας, ασκήσεων ακριβείας και με δοκούς, τακτική κίνηση περιπόλου και απεμπλοκή, αγώνα σε κατοικημένο τόπο, διέλευση στίβου μάχης και στίβου ημερήσιας εκγύμνασης και αντικείμενα ορεινού αγώνα από πύργο.

 
Αμέσως μετά το πέρας της επίδειξης, ακολούθησε έκθεση οπλισμού των καταδρομών.