Επιδρομή Ισραηλινών Μαχητικών & Ε/Π στη Συρία (video)

Ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Συρία απόψε, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «απάντηση» στην απόπειρα μιας εχθρικής ομάδας να τοποθετήσει βόμβα στον συνοριακό φράχτη.

Μεταξύ των στόχων αυτών ήταν συριακά φυλάκια παρατήρησης, συστήματα συλλογής πληροφοριών, αντιαεροπορικές συστοιχίες και βάσεις διοίκησης.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» πάνω από τα νοτιοδυτικά της Δαμασκού. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια πληροφορία για τυχόν ζημιές ή θύματα.

Όπως υποστηρίζουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από την πλευρά τους, οι επιθέσεις ήταν αντίδραση σε προσπάθεια επίθεσης στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Συρίας. Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχοποίησαν σημεία παρακολούθησης του συριακού στρατού, εξοπλισμό συλλογής πληροφοριών, αντιαεροπορικά κανόνια και εγκαταστάσεις διοίκησης και ελέγχου.

​Τα ελικόπτερα του Ισραήλ επιτέθηκαν & στην περιφέρεια Κατανίγια στη βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, οι ισραηλινές επιθέσεις προκάλεσαν «υλικές ζημιές» στις συριακές θέσεις.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε πως εξουδετέρωσε προσπάθεια της Συρίας να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Υψώματα του Γκολάν, στα σύνορα των δυο χωρών.


Διάφορα Άρθρα