Επισήμως στη δύναμη της ΤΗΚ το Boeing 737 AEW&C ! (φώτο & video)

Αναβαθμίζει σημαντικά η Τουρκία τον αεροπορικό της έλεγχο μετά την άφιξη στις 31 Ιανουαρίου του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) της εταιρείας Boeing.Ezo9x8v
Το αεροσκάφος eντάχθηκε επισήμως στη δύναμη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, κατόπιν των δοκιμών που έγιναν…την 21 Φεβρουαρίου.

Σταθμεύει  δε στην 3 Κύρια Αεροπορική Βάση στο Ικόνιο.epXuWWk  Hfbuhkk lJg8APz nBXqhAW PoamrKr turkiye-icin-bir-ilk-4080778 turkiye-icin-bir-ilk-4080784 turkiye-icin-bir-ilk-4080786 XF5GJLv
Το τουρκικό πρόγραμμα αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης, ύψους 1,18 δισ. ευρώ, προβλέπει την προμήθεια από την αμερικανική Boeing τεσσάρων αεροσκαφών AEW&C επί ατράκτων τύπου 737-700.
Το πρόγραμμα, εκτός από τις πλατφόρμες πτήσης, περιλαμβάνει επίσης την παράδοση των ραντάρ εδάφους, τα συστήματα ελέγχου στο έδαφος, συστήματα εκπαίδευσης του πληρώματος  και τη συντήρηση.

YUbEx9BΕνώ οι Τούρκοι αποδέσμευσαν φωτογραφίες απο τις δοκιμές και την επίσημη πρώτη του 737 AEW&C και απο το εσωτερικό του αεροσκάφους …Δεν  άφησαν δε ασχολείαστο  το γεγονός και μας ευχήθηκαν να το εκτιμήσουμε !

 Images of Turkish AF Boeing 737 AEW&C, anyone got some HQ …I’m sure neighbours would love to see it!