Επιτέλους ξυπνάμε …Ενεργοποιεί τους Εφέδρους και την Εθνοφυλακή το ΥΠΕΘΑ!

veteranos13Ευτυχώς κάποιοι που κρατάνε τις τύχες της Πατρίδας  στα χέρια τους άρχισαν να αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της καταστάσεως και αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν επιτέλους τους Εφέδρους μας και την Εθνοφυλακή !

tsiavaliaris_vasilis1Καλά είναι να θυμόμαστε οτι ο Λοχίας Ίτσιος ήταν Έφεδρος ,ο πρώτος νεκρός του Ελληνοϊταλικού Πολέμου  Βασίλης Τσιαβαλιάρης ήταν και  αυτός Έφεδρος !

Ένας τ.Α/ΓΕΣ  δήλωσε  πρόσφατα ότι δεν μπορεί να έχουμε τα όπλα στις Αποθήκες την στιγμή που έχω οργανωμένους και Ετοιμοπόλεμους 15.οοο άνδρες που παρακαλάνε να τα κρατήσουν χωρίς ανταλλάγματα !eee-1

Δεν είναι δυνατόν να μας απειλεί στα μούτρα μας ο Σουλτάνος και εμείς να φοβόμαστε μην τυχόν κάποιοι Εθνοφύλακες στο Κιλκίς και στα νησιά πάρουν τα λιανοντούφεκα που θα τους δώσουμε και κάνουν «Πραξικόπημα»!

Πρέπει να καταλάβουμε οτι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις ,την ανθρωπογεωγραφία αυτών των ανθρώπων ,να εκμεταλλευτούμε την φιλοπατρία τους και να τους οργανώσουμε με επικεφαλής Αξιωματικούς του Στρατού !.veteranos31

.(Ούτε βέβαια να τους αφήνουμε εκπαιδεύονται με όπλα «ΡΕΠΛΙΚΑ» γιατί κάποιοι στο Σύνταγμα  τρομάζουν)

Η Εθνοφυλακή και η Εφεδρεία πρέπει να είναι στα άμεσα σχέδια του ΓΕΣ που και την πείρα αλλά και την Οργάνωση έχει …Τα όπλα πρέπει να είναι στα χέρια αυτών που θα πολεμήσουν και θα αντιδράσουν αμέσως με την  πρώτη μάχη !6

Μόλις χθές ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και Σύσσωμη η Στρατιωτική Ηγεσία παρακολούθησε Βολές ατομικού Οπλισμού Εθνοφυλάκων στο νομό Κιλκίς  και στην Συνέχεια δήλωσε :8

Το ισχυρότερο όπλο που έχουν οι Eλληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο άνθρωπος. Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες, οι εθνοφύλακες και οι έφεδροι, που είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ίτσιου και των συμπολεμιστών του, να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Αυτό το όπλο δεν μπορεί κανείς να το υπερνικήσει, είναι το όπλο της εθνικής ψυχής».8

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  που παρακολούθησε την βολή των Εθνοφυλάκων που πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο.(φώτο)

Στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, o ΥΕΘΑ ανέφερε ότι :Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημιουργείται Γραμματεία Βετεράνων, η οποία θα ασχολείται με τους εφέδρους και τους εθνοφύλακες.

Aς ελπίσουμε οτι επιτέλους  αρχίσαμε να ξυπνάμε!

Βετεράνος!



Περισσότερα Άρθρα

 • Steve Nichols

  Πόσοι είναι αυτοί;; Θα πρέπει να αυξηθεί η θητεία στους 15 μήνες……έπρεπε να έχει γίνει χτες..!! Επίσης η Εφεδρείες οι Έφεδροι, η ηλικία επιστρατευσεως πρέπει να πάει μέχρι τα 55… και όχι μέχρι το 45ο έτος της ηλικίας τους….

 • Steve Nichols

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΕΔΡΟΥ

  Αγαπητέ Έφεδρε,
  http://www.army.gr/default.php?pname=sub_Epistrateusi_Mnimonio&la=1

 • ΕΛΛΑΣ

  καλο καλο .πολυ καλο για να ειναι αληθινο …που μακαρι φυσικα αλλα απο λογια …

 • Remalinos Psiphophoros

  πέρα από το στρατό… 3 λόχοι εθνοφυλακής να υπάρχουν σε κάθε νησί και να το ξέρουν σαν την παλάμη τους, θα λιανίσουν τον Τούρκο που θα τολμήσει να ανέβει. το ίδιο σε Θράκη και Έβρο. είναι αδύνατο να μείνει Τούρκος που θα δέχεται μαζικό ανταρτοπόλεμο κάθε νύχτα. θα πάθουν μεγάλο χουνέρι αν (αν, που δεν) τολμήσουν κάτι.

 • tharos

  Στην Πολωνία αρκετοί φοιτητές έχουν οργανώσει ομάδες εθνοφυλακής για να υπερασπιστουν την χώρα τους σε περίπτωση εισβολής και είναι έτοιμοι κάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και ασκούνται σε μάχη μέσα στην πόλη και μπορεί να πάει οποίος θέλει άντρες και γυναίκες αλλά εκεί μαλον δεν γνωρίζουν τον Φραπέ !

 • Jimmy Uknown

  νομιζω αν θελεις δηλωνεις εθελοντης και μετα τα 45,θητεια 15 μηνες ειναι απιθανο χρειαζονται περισσοτερα χρηματα…

 • ΙΑΠΕΤΟΣ

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.