Έρχεται ο Πομπέο με άλλον αέρα για …Εξοπλιστικά & Ανανέωση της Συμφωνίας για τη Βάσης της Σούδας

Τις ημερομηνίες 6 και 7 Οκτωβρίου  αναμένεται να έρθει  για  επίσκεψη στην Ελλάδα ο  υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο,με άλλον αέρα μετά την παραίτηση Μπολτον!

Σκοπός της επίσκεψης είναι οι επίσημες υπογραφές της ανανέωσης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ, η οποία αφορά τη βάση της Σούδας, αλλά όχι μόνο αυτή.

«Η πρόσκληση ήρθε από την πλευρά του Νίκου Δένδια, ο οποίος επισκέφθηκε τις ΗΠΑ, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο ΥΠΕΞ.

Η αμερικανική πλευρά θέλει πριν από την επίσκεψη να έχουν κλειδώσει όλες οι λεπτομέρειες της Αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδος 

Στην ατζέντα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο στρατηγικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, τα ελληνοτουρκικά και οι προκλήσεις της Αγκυρας, η ενδυνάμωση της συνεργασίας Αθήνας – Ουάσιγκτον, τα εξοπλιστικά και οι αναβαθμίσεις αμυντικών συστημάτων!!!

´Οπως και και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης …

Αλλά και  οι εξελίξεις όσον αφορά τους ενεργειακούς σχεδιασμούς, όπως διαμορφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο τη διευρυμένη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ.»

Σχόλιο: Εκείνο όμως που μας κάνει εντύπωση  όμως είναι η …Ηχηρή Απουσία του ΥΠΕΘΑ απο τα δεδομένα της υπογραφής της νέας  Αμυντικής Συμφωνίας !

Ελπίζουμε να πάρουμε κάτι πριν υπογράψουμε …Αλλά εμείς δεν το έχουμε με το Παζάρι όπως το κάνει ο Ερντογάν!


Διάφορα Άρθρα