Κρεμλίνο: Θα απαντήσουμε στις απαράδεκτες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Ρώσους αξιωματούχους

Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον Ρώσων αξιωματούχων ασφαλείας είναι απολύτως απαράδεκτες ξεκαθάρισε σήμερα το Κρεμλίνο.

Τις κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος Ρώσων αξιωματούχων ασφαλείας σχολίασε το Κρεμλίνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τις κυρώσεις απαράδεκτες και διεμήνυσε πως θα υπάρξει απάντηση,

«Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτες τέτοιες αποφάσεις που αφορούν Ρώσους αξιωματούχους ασφαλείας. Αυτή είναι η συνέχεια μιας καταστροφικής γραμμής στις διμερείς σχέσεις και γνωρίζετε ότι έχουν ήδη γίνει δηλώσεις ότι θα ακολουθήσει η κατάλληλη αντίδραση σε αυτές τις αποφάσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς για το αν ήταν πιθανό η ηγεσία της χώρας να τιμήσει κάπως το έργο αυτών των αξιωματούχων ή να τους ανταμείψει, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε την ερώτηση «μάλλον εσφαλμένη».

Την Τρίτη, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον του επικεφαλής της Ερευνητικής  Επιτροπής στη ρωσική πόλη Σουργκούτ, μαζί με τον ανώτερο ανακριτή της Ερευνητικής  Επιτροπής του Σουργκούτ, σχετικά με φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφότου διέλυσαν μια τοπική ομάδα Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Το 2017, το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέστειλε τις δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά, χαρακτηρίζοντας τες  εξτρεμιστικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάσισε να διαλύσει την έδρα της ομάδας στην Αγία Πετρούπολη και όλα τα 395 τοπικά της παραρτήματα σε όλη τη χώρα.


Διάφορα Άρθρα