Έρχονται για Αεροδιακομιδές 2 Ε/Π και τα 2Αεροσκάφη στο ΕΚΑΒ …Θα ανασάνουν οι Ε.Δ;

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο τελικός έλεγχος των δύο νέων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, τα οποία αγοράστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τον ερχόμενο μήνα, θα γίνει το ίδιο και με τα δύο νέα αεροπλάνα, που προέρχονται από την ίδια δωρεά, συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτό το στόλο, το ΕΚΑΒ θα αποκτήσει δικά του εναέρια μέσα, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια.

Για τον τελικό έλεγχο των νέων ελικοπτέρων αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ιταλία στελέχη του ΕΚΑΒ αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο έλεγχος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πολύωρη πτήση, προκείμενου να ελεγχθούν λεπτομερώς όλα τα συστήματα και οι λειτουργίες του κάθε ελικοπτέρου.

Ήδη, πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μεταβεί στην Ιταλία και έχουν εκπαιδευτεί στο χειρισμό των νέων ελικοπτέρων και θα κληθούν με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, τα δύο ελικόπτερα θα παραδοθούν στο ΕΚΑΒ τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά θα χρειαστούν περίπου 6 μήνες ωσότου αρχίσουν τις αεροδιακομιδές ασθενών…Σύμφωνα με το mononews.gr

Αυτό γιατί θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των χειριστών αλλά και να αναθεωρηθούν οι κανονισμοί πτήσης με βάση τις προδιαγραφές των ελικοπτέρων και τα χαρακτηριστικά των κατά τόπους ελικοδρομίων. Για το σκοπό αυτό, τα νέα ελικόπτερα θα πετάξουν δοκιμαστικά σε κάθε ελικοδρόμιο της χώρας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει το ένα ελικόπτερο να εγκατασταθεί στη βάση αεροδιακομιδών της Ελευσίνας και το άλλο σε αυτή της Σύρου.

Ελπίζουμε με την Προμήθεια αυτών των ξενέρωναν μέσω να ανακουφιστούν τα ιπτάμενα Μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν καταντήσει να είναι απο πολεμικά σε Ιπτάμενα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Να επισημάνουμε οτι υπάρχουν Ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος στον Μαραθώνα  για αεροδιακομιδές ,αλλά δεν πετάνε το γιατί είναι γνωστό …