Ερντογάν σε ΗΠΑ: Μας ενόχλησε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Ερντογάν πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, έστειλε μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για την ενόχληση του σχετικά με το θέμα της αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σημειώνεται πως στη βελγική πρωτεύουσα θα βρεθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ενώ θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Θα είναι η πρώτη μας πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την ανάληψη της εξουσίας από αυτό και πρέπει να συζητήσουμε τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ σε πρώτο επίπεδο» σημείωσε.

Ο ίδιος μίλησε για «πολλές φήμες» που κυκλοφόρησαν αλλά τόνισε πως αυτές οι δύο ηγέτες πρέπει να τις αφήσουν πίσω για να μιλήσουν και να δουν τι μπορεί να γίνει.

«Δυστυχώς, η 24η Απριλίου ήταν μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Αυτή η προσέγγιση μας έχει αναστατώσει σοβαρά. Δεν είναι δυνατόν να τα βρούμε, να το ξεπεράσουμε χωρίς να το αναφέρουμε. Ελπίζω ότι κάνοντας αυτές τις συναντήσεις με την ίδια ευαισθησία, θα προχωρήσουμε σε βήματα που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τις 24 Απριλίου» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολλά ζητήματα, όπως είπε, που πρέπει να συζητηθούν για την αμυντική βιομηχανία.

«Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το ζήτημα των F-35. Από αυτήν την άποψη, δυστυχώς, υπάρχει μια Αμερική που δεν εκπληρώνει την υπόσχεσή της και δεν συμμορφώνεται με τη σύμβαση, αν και η Τουρκία έχει εκπληρώσει την υπόσχεσή της» τόνισε.