Αιθιοπία: Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης – ο πιλότος ανέφερε πρόβλημα λίγο μετά την απογείωση

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες συνετρίβη το πρωί της Κυριακής, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή, επιβεβαιώνοντας τα όσα έχει μεταδώσει νωρίτερα η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

Το αεροπλάνο, με 149 επιβάτες από 33 χώρες και οκτώ μέλη του πληρώματος, απογειώθηκε από την Αντίς Αμπέμπα και είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας. Συνετρίβη κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας. Mεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολίτες από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Κίνα, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καταγραφής πτήσεων «flightradar24» το αεροσκάφος είχε ασταθή ρυθμό ανόδου, μετά την απογείωσή του.

Μάλιστα, κατά την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συντριβής, ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε ότι ο πιλότος ενημέρωσε για πρόβλημα, ζητώντας άδεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.