Ετοιμάζει την Επιχείρηση «Guardian of the Walls» κατά της Χαμάς το Ισραήλ… Mε 80 Μαχητικά & F-35!!

Ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz δήλωσε την Τρίτη ότι ο στόχος του Ισραήλ με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας ως απόκριση σε πυραύλους από τον θύλακα είναι να αποδυναμώσει σοβαρά την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς και να αποκαταστήσει την ηρεμία στο νότιο Ισραήλ.

Ο Γκάντζ είπε ότι η επιχείρηση, που ονομάστηκε Guardian of the Walls, ήταν πιθανό να διαρκέσει τουλάχιστον αρκετές ημέρες καθώς ισραηλινά αεροσκάφη, δυνάμεις εδάφους και Πολεμικά πλοία βομβάρδισαν Βάσεις  της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

«Ο σκοπός της επιχείρησης είναι να χτυπήσει σκληρά τη Χαμάς, να την αποδυναμώσει και να την κάνει να μετανιώσει για την απόφασή της να εκτοξεύσει πυραύλους  κατά του κράτους του  Ισραήλ]», δήλωσε ο Γκάντς, μιλώντας σε δημοσιογράφους δίπλα σε μια πυραυλική Α/Α συστοιχία Iron Dome στο νότιο Ισραήλ

«Κάθε βόμβα έχει και στόχο …. Θα το συνεχίσουμε τόσο τις επόμενες ώρες όσο και τις επόμενες ημέρες. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο καιρό θα διαρκέσει », είπε. Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς μιλά σε στρατιώτες της Αντι αεροπορικής άμυνας που επιχειρούν  μια πυραυλική αντιαεροπορική  συστοιχία  Iron Dome στο νότιο Ισραήλ στις 11 Μαΐου 2021.

  Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Hidai Zilberman, δήλωσε ότι ο στρατός ξεκινά μια μεγάλη επίθεση ενάντια στις δυνατότητες εκτόξευσης πυραύλων της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με περίπου 80 μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων αεροσκαφών F-35, να συμμετέχουν στην επιχείρηση.