«Έτσι δεν θα νικήσουμε τους Ρώσους»…Τι έδειξε η Ουκρανική αντεπίθεση!

Οι ενέργειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία παρακολουθούνται στενά από τα Γενικά Επιτελεία σε όλο τον κόσμο: αναλύουν, προβλέπουν και εξάγουν συμπεράσματα.

Στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν να αυξήσουν τον αριθμό των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ σε 300.000 άτομα.
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εντείνουν τις αγορές όπλων. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσαρμόζουν το πρόγραμμα για την ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων. Σχετικά με τα σχέδια του Πενταγώνου – σύμφωνα με το RIA Novosti.

«Φτωχός συγγενής»

Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δύο σύγχρονοι στρατοί με συνολική δύναμη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ενώθηκαν σε μάχη στις ευρωπαϊκές πεδιάδες.
Μια μεγάλης κλίμακας ειδική επιχείρηση διαφέρει θεμελιωδώς από τις συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών ως προς το εύρος, τη φύση και τα χαρακτηριστικά του θεάτρου των επιχειρήσεων.
Η Δύση έχει χάσει τη συνήθεια των σοβαρών χερσαίων συγκρούσεων που περιλαμβάνουν όλους τους τύπους εξοπλισμού και όπλων, βασιζόμενη τελικά στη συντριπτική αεροπορική και ναυτική δύναμη.
Ωστόσο, η ουκρανική εμπειρία απέδειξε ότι χωρίς επιτυχία στο έδαφος, δεν μπορεί να υπάρξει σίγουρη νίκη επί ενός εχθρού στενής ισχύος.
Πεντάγωνο - RIA Novosti, 1920, 17.09.2022

ΜΜΕ: το Πεντάγωνο αντιτάχθηκε στη μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Οι χερσαίες δυνάμεις στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ θεωρούνταν εδώ και καιρό «φτωχός συγγενής».
Οι αρχές προτίμησαν να επενδύσουν δημοσιονομικά κεφάλαια για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, την ανάπτυξη διαστημικών και υπερηχητικών τεχνολογιών.
Ο ρόλος του στρατού περιορίστηκε στον αγώνα κατά των τρομοκρατών και των ανταρτών.
Μετά τη νέα ατζέντα, ο Λευκός Οίκος έκοψε επανειλημμένα τα προγράμματα επανεξοπλισμού των χερσαίων δυνάμεων.