Έβαλε στόχο τη Βουλή ο Στρατηγός ε.α Καμπάς; …Αυτά ούτε οι Συριζαίοι δεν τα λένε πια

Ο στρατηγός Γιώργος Καμπάς «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.!!!

Ο στρατηγός ε.α, Γιώργος Καμπάς, αναλύει για λογαριασμό των αναγνωστών του NEWS24/7 τις πιθανές συνέπειες που μπορούν να προκύψουν από καθυστέρηση ή ακόμη και τη μη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στον στρατιωτικό/αμυντικό τομέα. (φόβος υπάρχει;)

Τι αναφέρει μεταξύ άλλων ο Καμπάς  ¨

Στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών ή κατά ένα περίεργο τρόπο ακυρωθεί, καταρχάς θα υπάρχουν διεθνείς αντιδράσεις για τη χώρα μας και καταδίκες.

Έχουμε δει πλέον την υποστήριξη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από συγκεκριμένες χώρες εντός αυτής, αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής και χρήζει ιδιαίτερης ξεχωριστής ανάλυσης.

Στο στρατιωτικό τομέα όμως στην ουσία θα έχουμε όλες αυτές τις αρνητικές συνέπειες που προανέφερα παραπάνω και τονίζω επαναλαμβάνοντας ιδιαίτερα ότι πιθανώς την Τουρκία, με την αναθεωρητική στάση που επιδεικνύει τελευταία, θα την έχουμε πλέον απέναντί μας όχι μόνο εξ ανατολών αλλά και από βορρά…. οπότε το πρόβλημα θα είναι πιο πολυσύνθετο αμυντικά.

Να επισημάνουμε στο Στρατηγό ε.α Καμπά οτι η Στρατιωτική  Βοήθεια που η Τουρκία δίνει στα Σκόπια μετά την υπογραφεί της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι υπεράνω προσδοκιών ,όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος των Σκοπίων

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κύρωση των μνημονίων συνεργασίας τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν στις στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών;

Ήδη από το καλοκαίρι του 2019 στο στρατιωτικό επίπεδο οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν αυτά που προανέφερα και συνεχίζουμε και μέχρι σήμερα, από ότι γνωρίζω επιτυχώς, και κρίνω σκόπιμο ότι θα πρέπει να επεκταθούν.

Ελπίζω λοιπόν να υπάρχει η λογική και η σύνεση από την κυβέρνηση αφενός να επιδιώξει και επιτύχει με διπλωματικό τρόπο την ορθή και πίστη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και αφετέρου να εξομαλύνει τους υφιστάμενους τριγμούς εσωτερικά.

Από την άλλη πλευρά, η «Βόρεια Μακεδονία» απαιτείται και καλείται να λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον της ως χωρα, το καλό του λαού της αλλά και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να τηρήσει απαρέγκλιτα τα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι η καθυστέρηση δεν ευνοεί καμία από τις δύο πλευρές στο στρατιωτικό επίπεδο πάντα όμως με γνώμονα την πίστη τήρηση των υπογραφέντων.

Και από την εμπειρία σας τι πιστεύουν οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος για τη Συμφωνία και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει τις εξελίξεις στα Βαλκάνια;

Μεταφέροντας την ατμόσφαιρα των συζητήσεων αλλά και των επαφών που έγιναν το καλοκαίρι του 2019, με την απαρχή της υλοποίησης της συμφωνίας στο στρατιωτικό τομέα για την εκπαίδευση αλλά και για την αεροπορική επιτήρηση, μπορώ να μεταφέρω μία πολύ θετική στάση από την πλευρά τους σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό σε σχέση με τα στρατιωτικά βεβαίως θέματα.

Αν αυτά τα λένε και τα πιστεύουν τ. Στρατιωτικοί και μάλιστα Ανώτατοι …Φανταστείτε τι θα λένε οι Πολιτικάντηδες .

Σχόλιο:  Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε με επιχειρήματα στο Γιώργο Καμπά αλλά δεν το θέλουμε …Μόνο να του θυμίσουμε οτι επί Διοικήσεως του στο  Δ’ΣΣ οι Τούρκοι αιχμαλώτισαν και κράτησαν στις Φυλακές 2 Στελέχη του Στρατού  μας για μήνες !

Επίσης επί Σύριζα έγινε Α/ΓΕΣ  με εντολή ΚΥΣΕΑ ,μάλλον επειδή εκτέλεσε άριστα τα Καθήκοντά του σαν Διοικητής του Δ’ ΣΣ που ήταν  Υπεύθυνος για ότι Συμβαίνει και για οτι δεν Συμβαίνει στη  Διοίκησή του!!

 

 Περισσότερα Άρθρα