Έβρος: Οι Τούρκοι μοιράζουν κόφτες για να κάνουν τρύπες στον φράχτη οι λαθρομετανάστες

Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις Καστανιές Έβρου, με τους μετανάστες που παραμένουν συγκεντρωμένοι στην τουρκική πλευρά.

Δακρυγόνα εκτοξεύτηκαν από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας που από την προηγούμενη Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου παραμένουν σε επαγρύπνηση.

Αναταραχή φαίνεται πως επικρατεί μεταξύ των μεταναστών στην τουρκική πλευρά, απέναντι από τις Καστανιές, στο Παζάρ Κουλέ. Μετανάστες ακούγονται να φωνάζουν συνθήματα και ανά διαστήματα να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι επιθέσεις γίνονται «από την τουρκική αστυνομία για να βοηθήσουν τους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα».

«Έχουμε δει ότι ρίχνονται καπνογόνα και την ίδια στιγμή κάποια άτομα μοιράζουν κόφτες στους λαθρομετανάστες για να ανοίξουν τρύπες στον φράχτη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στην περιοχή έχει στηθεί εξάλλου ένας μεγάλος καταυλισμός από τους μετανάστες που συγκεντρώθηκαν από τη στιγμή που η Τουρκία διαμήνυσε ότι ανοίγει τα σύνορα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο καταυλισμός είναι πλέον ορατός και από μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στις Καστανιές, «συντονίζονταν από drones».