Τελικά εξαφανίζονται όχι μόνο οι λαθρομετανάστες ,σύμφωνα με την Κυρά Τασία ,αλλά και τα αστυνομικά τμήματα σύμφωνα με σχέδιο του κ. Πανούση !
Αναδιάρθρωση-«τσεκούρι» στην ΕΛΑΣ σε ποσοστό που θα φθάνει, ίσως και θα υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, το 50% προβλέπει το σχέδιο των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως αυτό παρουσιάστηκε στον Αλέξη Τσίπρα, και πήρε στο μεγαλύτερο βαθμό την έγκρισή του.
Το σχέδιο σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το επόμενο χρονικό διάστημα από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση και προβλέπει την… εξαφάνιση έως και έξι στα δέκα αστυνομικών τμημάτων ή αλλιώς συγχώνευση «πέντε σε ένα» κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ακόμη θυμόμαστε την διάλυση των Αστυνομικών Σταθμών και την δημιουργία των Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων απο τον ΓΑΠ
Ακόμη, περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρξε ενημέρωσή του για την αναδιάρθωση, για τη δημιουργία της ομάδας «προπομπό» των ΜΑΤ, την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ και τη σύμπτυξη των στελεχών της στη ΔΙ.ΑΣ.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης προβλέπεται η δημιουργία μία νέας ομάδας περιφρούρησης των διαδηλώσεων, πριν χρειαστεί η ανάληψη δράσης από τα «σκληρά» ΜΑΤ.
Η νέα αστυνομική μονάδα θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και τα ΜΑΤ θα επεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση επεισοδίων, φθορών και επιθέσεων. (σπάστε ελεύθερα μπαχαλάκηδες )
Τα μέλη της «Ομάδας Επιτήρησης Διαμεσολάβησης Διαδηλώσεων», όπως φαίνεται να είναι κάποια από τα μέρη του ονόματός της, θα φορούν πηλήκιο και όχι κράνος, θα έχουν αστυνομική ράβδο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο και ορατά τα διακριτικά τους, ενώ η στολή τους θα είναι χρώματος μπλε αντί για χακί.
Ο αναπληρωτής υπουργός αναμένει την τελική εισήγηση-μελέτη της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ για την «εξαφάνιση» των απαιτούμενων αστυνομικών υπηρεσιών.
Η εισήγηση περιλαμβάνει τα πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας σε αυτές. Με αυτά τα κριτήρια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα καταργηθούν αστυνομικές υπηρεσίες στις περιοχές στις οποίες μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης από υπηρεσίες όμορων περιοχών. Για την Αττική προβλέπεται η «συρρίκνωση» των 93 Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης σε περίπου 50.