Τραγική εξέλιξη σημειώθηκε στη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Σπάτα, καθώς πυροσβέστες εντόπισαν σορό μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης.
Η σορός βρέθηκε στην περιοχή ανάμεσα στις θέσεις Ήμερος Πεύκος και Έτος Στέκο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του νεκρού.
Σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το όχημα εντοπίστηκε εντός της περιοχής που έχει επηρεαστεί από τη φωτιά.
Θα ακολουθήσει η διαδικασία ταυτοποίησης της σορού, ενώ παράλληλα αναμένεται να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 15:30 το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση.
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, καθώς στο μέτωπο επιχειρούν πλέον 121 πυροσβέστες.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 36 πυροσβεστικά οχήματα.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης έχουν ενταχθεί και ευρωπαϊκές δυνάμεις που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης.
Ειδικότερα, επιχειρούν 23 Ρουμάνοι πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και 18 Γάλλοι πυροσβέστες με τρία οχήματα.
Αεροσκάφη και ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες
Από αέρος έχουν διατεθεί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν περιοδικά ρίψεις στα σημεία όπου απαιτείται.
Στην επιχείρηση συνδράμει επίσης ο Δήμος Σπάτων με υδροφόρες.
Νωρίτερα, στις 15:42, ενεργοποιήθηκε το 112 για την ενημέρωση των πολιτών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, με την επιχείρηση κατάσβεσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
















