Φρένο & Αναβολή στα εξοπλιστικά βάζει ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές, αν και τίποτε δεν μπορεί να προβλέψει τις πρόωρες , θέλει να κάνει παροχές που να αγγίζουν την τσέπη των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται συνεχώς και στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να παγώσει για το 2022 και το 2023 μέρος των δημοσίων επενδύσεων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό αν η Άγκυρα αγόραζε σήμερα ένα μαχητικό F-16 ή ένα κινητήρα για τα Τουρκικά Άρματα  θα της κόστιζε 65% ακριβότερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021.

Με το τελευταίο κραχ της τουρκικής λίρας την περασμένη εβδομάδα που ξεπέρασε το 14% ο βασικός μισθός στην Τουρκία μειώθηκε στα 200 ευρώ.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης είναι ότι θα παγώσουν ακόμα και φαραωνικού τύπου έργα που είχε εξαγγείλει ο Τ. Ερντογάν όπως αυτό της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης και άλλα έργα υποδομής.

Πάγωμα Καθυστερήσεις και αναβολές των Εξοπλιστικών για το 2022 & 2023

Σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και αναβολές στη ναυπήγηση πλοίων, στις αγορές μαχητικών αεροσκαφών καθώς το κόστος για τον προϋπολογισμό εκτοξεύεται σε επίπεδα που κανένας δεν είχε προβλέψει.

Σχόλιο:Αλλά υπάρχουν δεκάδες Τουρκικές εταιρίες που κάνουν εξαγωγές Οπλικών συστημάτων και Όπλων και αυτές δεν πρόκειται να σταματήσουν …