Γαλλικά Α/Α Crotale NG θα αποσταλούν στην Ουκρανία

Δείτεκαι αυτά

Tην παράδοση δύο ενιαίων εκτοξευτών ρουκετών (LRU) στα ουκρανικά στρατεύματα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνού, ενώ επιβεβαίωσε και την αποστολή δύο αντιαεροπορικών συστοιχιών Crotale NG.

«Μελετάμε επίσης ένα ουκρανικό αίτημα για ραντάρ, διότι ο εντοπισμός των ρωσικών χτυπημάτων εκ των προτέρων είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Journal du dimanche.

Το σύστημα CROTALE NG είναι Γαλλικής κατασκευής

Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), παντός καιρού. Το σύστημα ενσωματώνει σε ένα κλωβό τα RADAR έρευνας και εγκλωβισμού, το σύστημα FLIR, το σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και τον εκτοξευτή βλημάτων.

Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή Α/Α προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αφων και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο όχημα και διαθέτει RADAR έρευνας, εμβέλειας 20 χλμ, RADAR/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20 χλμ και εκτοξευτή με δύο φορείς των (4) τεσσάρων βλημάτων έκαστος.


ΣχετικάΆρθρα

Next Post