Το ΓΕΣ Απέβαλλε απο τη «ΣΧΑΛ» το Κομάντο που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» σε Άλμα ! …Που το πάτε τελικά ;

Με άμεση αποβολή από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου τιμώρησε το ΓΕΣ τον στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος εμφανίζεται να τραβά βίντεο τον εαυτό του, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», την ίδια στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας.

Παράλληλα, το ΓΕΣ έχει διατάξει και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος στρατιώτης παρέβη τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, αλλά και εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ως προς την προετοιμασία των στρατιωτών κατά τη συμμετοχή τους στη σχετική δραστηριότητα από την πλευρά της διοίκησης.

Ο συγκεκριμένος Καταδρομέας -Αλεξιπτωτιστής, με καταγωγή από το χωριό Ασκύφου κοντά στη Χώρα Σφακίων, απείχε ελάχιστα από το να ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή, δεδομένου ότι επρόκειτο για το 5ο συνολικά άλμα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ήδη βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων.

Το εν λόγω βίντεο, το οποίο ο Εμμανουήλ Μπούχλης ανάρτησε αρχικά στη σελίδα του στο Facebook, κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου, συγκεντρώνοντας σχεδόν 500.000 προβολές μέσα σε μόλις λίγες ώρες, βοηθώντας έτσι ώστε να γίνει για μία ακόμη φορά viral το «Μακεδονία Ξακουστή». 

Η ευρεία δημοσιότητα που έλαβε το βίντεο είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει εκνευρισμό στο υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο έπειτα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται να αντιδρά αρνητικά, όταν, μεμονωμένα ή συντονισμένα, μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν να τραγουδήσουν το συγκεκριμένο εμβατήριο.

Παρά το γεγονός ότι υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαταγή, γραπτή ή προφορική, που να απαγορεύει το «Μακεδονία ξακουστή» στις Ένοπλες Δυνάμεις, εντούτοις δεν έχει κοπάσει εντελώς ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το ενδεχόμενο να κοπή από τις στρατιωτικές παρελάσεις το «Μακεδονία Ξακουστή» κατόπιν άνωθεν κυβερνητικής εντολής. 

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κύκλοι του ΓΕΣ τονίζουν ότι η αποβολή του ΚαταδρομέαΕμμανουήλ Μπούχλη από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τραγουδάει το γνωστό εμβατήριο, αλλά συνδέεται με την απερισκεψία του στρατιώτη, ο οποίος εμφανίζεται να μην τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συναδέλφων του.

 

Σχόλιο: Δεν αρκούσε δηλαδή μια πειθαρχική ποινή  στον Καταδρομέα   αν ήταν θέμα ασφαλείας ,αλλά έπρεπε  να αποβληθεί από τη Σχολή γιατί άραγε ; Για να μην δώσει το κακό παράδειγμα σε άλλους !

Με ποιους θα πολεμήσουμε  άραγε με αυτούς τους Επικεφαλής που τους παίρνουν οι Τούρκοι τα Στελέχη μας  χωρίς να πέσει ντουφεκιά ;

Εκτός και αν στείλετε να υπερασπιστούν τα Σύνορά μας οι ανυπότακτοι και οι Φυγόστρατοι που κόπτονται οι Συριζαίοι του άμυνας …εκεί να δεις τρεχάλα !!

  • Yanni

    Τελικά που το πάτε εκεί μέσα όλοι οι αργόσχολοι και ανευθυνο-υπεύθυνοι στο Πεντάγωνο;;; Το «»σφάξε με Αγά μου να αγιάσω»» δεν θα σας βγει τελικά. Κοντός ψαλμός αλληλούιαααα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος θά σας έπαιρνε τα κεφάλια για πλάκα. Ξεφτίλες έχετε καταρακώσει όλο το στράτευμα με το γινάτι σας.

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΘΑΡΑΛΕΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ. ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΦΟΒΗΣΟΥΝ???? ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΙΑ.

  • Demetrius Karagiannakis

    οι αντρες του ΓΕΣ ,ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕΕ..ΧΑΧΑΧΑΑ