Γιατί τα «Βρόντηξε» ο Ιπτάμενος Μάχιμος Σμήναρχος Διοικητής της 114ΠΜ;

Απο το πρωί πολλά ακούγονται και λέγονται και πολλά  θα ακουστούν το επόμενο διάστημα για την παραίτηση του Σμηνάρχου (Ι) Ιωάννη Κυρίου Διοικητού της 114 ΠΜ με  εκατοντάδες ώρες  στο Αιγαίο κυνηγώντας τους Ληστές του Αρχιπελάγους !

Ο Σμήναρχος είχε αναλάβει τον Απρίλιο του 2018 γνωρίζοντας βέβαια ότι η διαθεσιμότητα της Πτέρυγας Μάχης σε Μαχητικά και σε προσωπικό δεν σε ιδανικό σημείο ,ούτε βέβαια περίμενε να αλλάξουν τα πράγματα από την μια στιγμή στην άλλη …Είχε όμως επιμονή και υπομονή !!

Όμως όπως αναφέρει το defencereview.gr/

Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν οι επανειλημμένες αναφορές προς την ηγεσία της ΠΑ για τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υφίστανται με τα αεροσκάφη των 331 και 332 Μοιρών και ο δεύτερος η έντονη εμπλοκή της 114 στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο Διοικητής της 114 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη δυσαρέστηση του προς τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται. Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες. Έφτασε στο αμήν  και τα Βρόντηξε

Βέβαια πολλοί θα πουν ότι μπορεί να παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους όπως το να αναζητήσει την τύχη του αλλού, εκτός Πολεμικής Αεροπορίας ,αλλά για όσους τον γνωρίζουν αυτό  δεν στέκει !

Ο Σμηναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου το πάλευε ημέρα την ημέρα και κατόρθωνε να έχει διαθέσιμα  Καθημερινά Μιράζ  για την  Αναχαίτιση στο Αιγαίο …Ακόμη και σήμερα  Μιράζ της 114 ΠΜ απο την Αεροπορική Βάση της Σκύρου ήταν αυτά που  αναχαίτισαν τα Τούρκικα F-16 στο Αιγαίο !

Για το άλλο θέμα το λαθρομεταναστευτικό  θα βγούνε πολλές ειδήσεις το επόμενο διάστημα και εκεί θα μάθουμε πολλά ,ποιος πιέζει τα Στελέχη μας που αντί να  είναι ετοιμοπόλεμα  τους θέλουν να «υπηρετούν «

Το Μεγάλο κακό όμως για την Μάχη του Αιγαίου είναι οτι έχουμε χάσει έναν ακόμη Άσσο των Αιθέρων...Ενώ δεν είδαμε να ιδρώνει και κανενός το αυτί απο την Παραίτηση του Πολεμιστή !


Διάφορα Άρθρα