H Απόρρητη Νυχτερινή διάβαση Ποταμού που έκανε τους …Επιτελείς της 1ης Τουρκικής Στρατιάς & την ΜΙΤ να ψάχνονται !(φωτό)

Είναι γνωστό στους Στρατιωτικούς Αναλυτές οτι το Δόγμα των Ελληνικών Δυνάμεων στη Θράκη είναι καθαρά Αμυντικό και εδώ και χρόνια ζούμε με την ένταση να οργανώσουμε καλύτερα την Άμυνα μας και να φράξουμε τα περάσματα …Αφού η Τουρκική Στρατιά απέναντι μας είναι με καθαρά επιθετικό προσδιορισμό!

Πριν μερικά χρόνια ο τότε Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος δικαιωμένος από τα μετέπειτα γεγονότα ,οργάνωσε και εκτέλεσε την Νυχτερινή Αστραπή που στην ουσία ήταν μια Αντεπίθεση των Ελληνικών Δυνάμεων !

Ήταν τέτοια η ανησυχία των Τούρκων τότε, που ο απόηχος έφτασε και σχολιάστηκε ακόμη και στη Μακρινή Κίνα …Ενώ στα Τουρκικά Σύνορα κατέφθασε ο ίδιος ο Ερντογάν με σκοπό να καθησυχάσει τους Κατοίκους των Συνόρων που τρόμαξαν !

Αλλά και  είχαμε νυχτερινές Ασκήσεις κατά την διάρκεια της Διακλαδικής Άσκησης Παρμενίων στα Λάβαρα όπου φάνηκε οτι ο Στρατός μας πέρασε σε άλλη διάσταση !

Εκείνο όμως που έκανε τους Τούρκους να ψάχνονται και να πάρουν φωτιά τα κλιμάκια της ΜΙΤ στη Θράκη ήταν η νυχτερινή διάβαση Ποταμού με ΄Άρματα που είχαν καθαρά επιθετικό προσδιορισμό και όχι την υπεράσπιση μιας περιοχής αλλά Επιθετική κίνηση που επακολούθησε και  Καταιγισμό Βολών των Αρμάτων !

Η  Άσκηση έγινε ξημερώματα αφού μετακινήθηκαν μέσα στη νύχτα απο διάφορα σημεία Άρματα  και πέρασαν το Ποτάμι σε τρία σημεία με  συνοδεία Ειδικών Δυνάμεων …Χωρίς την παρουσία βεβαίως δημοσιογράφων ,αλλά και ούτε να διαρρεύσει κάτι σχετικό στον Τύπο !

Το ΓΕΣ φρόντισε να φανεί οτι πρόκειται για  μια κοινή Άσκηση μέσα στις τόσες που έγιναν εκείνη την περίοδο και δεν έδωσε παρά κάποια στοιχεία διάβασης Ποταμού χωρίς  καν  φωτογραφικό Υλικό !

Όμως οι Εικόνες που εμφανίστηκαν μετά δείχνουν καθαρά επιθετική σχεδίαση και ήταν αυτό που έκανε τους  Τούρκους Επιτελείς να ψάχνονται και την ΜΙΤ να αναζητά επειγόντως  για πληροφορίες !

Οι Τούρκοι δεν περίμεναν ποτέ οτι μετά απο τον 48ώρο Βομβαρδισμό των Ελληνικών Δυνάμεων που έχουν σχεδιάσει στον ¨Έβρο να υπάρχει σχέδιο Επίθεσης και μάλιστα  πέρασμα εντός  του Τουρκικού Εδάφους

Οφείλουμε να συγχαρούμε όσους το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν,  αφού έφεραν ταραχή στη 1η Τουρκική Στρατιά   και να θυμηθούμε ότι ο Στρατηγός Φράγκος είχε προτείνει την Κατασκευή  Ε.Ο στην περιοχή με τούνελ 26 χλμ ,για να καλύψει τις Δυνάμεις του ,αφού γνώριζε τα σχέδια των Τούρκων για Βομβαρδισμό της Περιοχής

Ένα σχέδιο που όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ,για να μην χάσουν οι Πολιτικοί τις ψήφους των  Ηπειρωτών …Αλλά αυτό είναι μια άλλη Ιστορία

Σχόλιο  : Ελπίζουμε να δούμε κάτι ανάλογο τις επόμενες ημέρες στον ‘Εβρο και να απαντήσουμε στις κούφιες απειλές των Τούρκων  για το θα Έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά …Προσοχή γιατί μπορεί να έρθουμε το ΞημέρωμαΠερισσότερα Άρθρα