Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η έπαρση της μεγάλης ελληνικής σημαίας στον νότιο Λιμενοβραχίονα της Χίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η επιβλητική σημαία μεταφέρθηκε με πομπή από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μηχανικών Χίου, οι οποίοι διέσχισαν τη Λεωφόρο Αιγαίου ενώ πλήθος πολιτών παρακολουθούσε με συγκίνηση την πορεία και την τελετή στο Λιμάνι.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός τιμής και μνήμης, συνδέοντας τον ναυτικό χαρακτήρα της Χίου με τον αγώνα του Έθνους για Ελευθερία. Η παρουσία των σπουδαστών της ΑΕΝ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τελετή, καθώς εκπροσωπούν τη νέα γενιά Ελλήνων ναυτικών που διατηρούν ζωντανές τις αξίες της ιστορικής μας παρακαταθήκης.

















