Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin, κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου μνημονίου, τον Μάιο του 2010.
Οι δύο 42χρονοι συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύνεκρη επίθεση.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή των δύο 42χρονων συλληφθέντων, που κατηγορούνται για την πολύνεκρη επίθεση στη Marfin, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, στις 5 Μαΐου 2010.
Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, (10/7) οι δύο άνδρες εξήλθαν από το πίσω μέρος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μακριά από την κεντρική είσοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ψύχραιμοι κατά την έξοδό τους από το κτήριο της ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βασικό τους αίτημα ήταν να επικοινωνήσουν και να έχουν την παρουσία των δικηγόρων τους.












