Ιρανός διοικητής: Οι επιθέσεις στο Ιράκ ήταν μόνο η αρχή των επιχειρήσεων εναντίον των ΗΠΑ

Η ιρανική πυραυλική επίθεση στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, στις 8 Ιανουαρίου, ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς επιθέσεων σε όλη την περιοχή, δήλωσε σήμερα ο διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.

Ο στρατιωτικός διοικητής δήλωσε επίσης ότι το Ιράν είχε εκατοντάδες πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση όταν πραγματοποίησε την επίθεση και πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προχώρησε την ίδια μέρα και σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικού αεροπλάνου και σύστημα πλοήγησης με drone.

Την ίδια στιγμή, ο Χατζιζαντέχ αποκάλυψε ότι το Ιράν δεν σκοπεύει να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες στις 8 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι η χώρα είχε στοχεύσει την αμερικανική «στρατιωτική μηχανή».

Ο Ιρανός στρατηγός σημείωσε ότι η μόνη «κατάλληλη εκδίκηση» θα ήταν να φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από τη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης επίθεση με πυραύλους κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από αεροπορικό χτύπημα των ΗΠΑ, δολοφονία που οι Ιρανοί ηγέτες χαρακτήρισαν «αποτρόπαιο έγκλημα» και «κρατική τρομοκρατία».